Наразі триває капітальний ремонт трьох трамвайних зупинок по вулиці Пирогова: «Зодчих», «Дачна», «вул.В.Отаманського». У його рамках облаштовують тактильну плитку, яка допомагає краще орієнтуватись в просторі вінничанам з вадами зору.

З кожним роком Вінниця стає все більш адаптованою для людей з обмеженими фізичними можливостями. Тротуари облаштовуються пандусами, у школах будують ліфти для школярів на візках. А на дитячих майданчиках встановлюють спеціальні пісочниці для малят з особливими потребами тощо.

Також адаптується для зручності городян і муніципальний транспорт. Під час ремонту зупинки вимощують тактильною плиткою для людей з вадами зору. Вона має жовтий колір. Завдяки випуклим смужкам люди зі слабким зором можуть зрозуміти напрямок руху, а рельєфна плитка вздовж дороги попереджатиме про небезпеку. Також тут окреслено плиткою жовтого кольору місце, з якого людям на візках буде найбільш зручно потрапити в громадський транспорт.

У Вінниці тактильною плиткою вимощують зупинки вже по вул.Пирогова

«На даний час триває ремонт чотирьох зупинок громадського транспорту по вулиці Пирогова. Це «Зодчих», «Дачна» та «вул.В.Отаманського» і «Заболотного». У рамках ремонту облаштовують тактильну плитку для людей з вадами зору», –  в.о. директора департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Володимир Ніценко.

Триває ремонт зупинок громадського транспорту й по Хмельницькому шосе. Планується, що адаптація зупинок до потреб людей з вадами зору проводитиметься й надалі.



Переглядів: 4409
Поширень: 0