Зони благоустрою з лавочками, відеонаглядом та безкоштовним wi-fi, дитячий та спортивний майданчики, пірс для рибалок і пляжна зона – так незабаром буде виглядати озеро, що поблизу кінцевої зупинки громадського транспорту на Тяжилові. Такий комплексний ремонт зони відпочинку навколо водойми проводиться в рамках одного з проектів-переможців Бюджету громадських ініціатив-2016. На сьогодні запланований комплекс робіт виконано на 80 %, відкриття об’єкту заплановане на 24 жовтня.

Проект «Родинне озеро» в мікрорайоні Тяжилів став переможцем «Бюджету громадських ініціатив» в цьому році. Серед великих проектів він зайняв четверте місце і набрав 833 голоси підтримки, адже озеро для мешканців цього мікрорайону є чи не наймасовішим місцем відпочинку. До запланованих робіт по капітальному ремонту зони відпочинку увійшло очищення берегів озера, встановлення роздягалень, грибочків, урн, лавочок, влаштування пішохідних доріжок, пірсу, відеонагляду, вуличного освітлення, відновлення зелених зон та облаштування дитячого і спортивного майданчиків. Але до реалізації проекту мешканці підійшли креативно. За ініціативи депутата від округу Володимира Онофрійчука було проведено кілька громадських обговорень щодо того, якою хотіли б бачити мешканці зону відпочинку навколо озера. Практично всі зауваження при розробці проекту були враховані. Родзинками стали цікаві лавки, урни, велопарковка та металеве різьблене огородження містка, яке для молодих жителів мікрорайону вже стало улюбленим місцем для селфі.

На "Родинному озері" в мікрорайоні "Тяжилів" буде відеонагляд, пірс для рибалок та безкоштовний wi-fi

На "Родинному озері" в мікрорайоні "Тяжилів" буде відеонагляд, пірс для рибалок та безкоштовний wi-fi

Роботи з реалізації цієї ініціативи розпочались 8 серпня. Наразі виконання складає 80%. Сьогодні оглянути, як тривають роботи, сюди приїздив міський голова Сергій Моргунов. Мера зустріли місцеві мешканці, які розповіли, що, на їх думку, Тяжилів скоро стане найкращим мікрорайоном міста. Так само, як колись, коли сюди пустили тролейбус, - то була найбільша подія для жителів. Так і сьогодні, коли тут комплексно відремонтовано головну магістральну вулицю Тяжилова, – Ватутіна, – та завершуються роботи по благоустрою озера. «Це гарний мікрорайон і приємно бачити, коли спілкуєшся з жителями, що вони, дійсно, як одна велика родина, один одного підтримують і, саме головне, що вони є активними, - каже мер міста. – Вважаю, що це один з тих наявних прикладів, коли позитивно йде спільна робота депутата округу і територіальної громади. Елементи благоустрою, які сьогодні побачили, надзвичайно цікаві. І це якраз ідея депутата міської ради, ми підтримали цю ініціативу і, думаю, що для тяжилівчан це буде гарне оновлене місце відпочинку для рибалки і просто погуляти з дітьми. Я думаю, що таких територій має бути більше. Цього року ми працюємо над п'ятьма такими озерами по місту».

На "Родинному озері" в мікрорайоні "Тяжилів" буде відеонагляд, пірс для рибалок та безкоштовний wi-fi

Повний комплекс робіт заплановано завершити до 24 жовтня. А на відкритті мешканців чекатимуть ще сюрпризи. Про це запевнив Володимир Онофрійчук. «Ще мають бути встановлені рибацькі місця, додатковий качелі, інклюзивна пісочниця, відеонагляд і зона wi-fi. Ну і ще окремі елементи, які будуть сюрпризом для мешканців. Жителі мають зрозуміти, що і на Тяжилові можна щось робити. Що це може бути навіть кращий мікрорайон. Ми хочемо зробити цю зону відпочинку дійсно родинним озером, щоб тут відпочивали сім”ї всього району. Ми хочемо створити тут родинний затишок, це була основна концепція проекту», - каже депутат від округу.

На "Родинному озері" в мікрорайоні "Тяжилів" буде відеонагляд, пірс для рибалок та безкоштовний wi-fi

Цього року також зроблено капітальний ремонт дороги по вулиці Ватутіна (від зупинки «Лугова» до вулиці Чехова). Ремонтні роботи зроблено в комплексі.

На "Родинному озері" в мікрорайоні "Тяжилів" буде відеонагляд, пірс для рибалок та безкоштовний wi-fi

Для забезпечення безпеки руху пішоходів було відремонтовано тротуари, капітально оновлено сходи, встановлено дорожні знаки та нанесено «зебри». Проведено асфальтування всієї проїжджої частини. Крім того, було встановлено додаткове турнікетне огородження. Також зроблено додаткові дощоприймачі та поремонтовано існуючі. Всі їх винесено за межі проїжджої частини, що дасть можливість безперешкодно рухатися водіям, а воді після опадів вільно стікати в зливову каналізацію.



Переглядів: 5310
Поширень: 0