10 жовтня  на площі К. Могилка демонтували літак з постаменту пам’ятника загиблим льотчикам. Це було зроблено задля того, аби пофарбувати сам літак та відремонтувати постамент пам'ятника, який був збудований близько півстоліття тому.

Як ми повідомляли раніше, у вересні розпочалась реконструкція площі ім. Костянтина Могилка, що по проспекту Космонавтів.

Близько півстоліття пройшло з часу створення по проспекту Космонавтів площі з пам'ятником загиблим льотчикам. Періодично її частково ремонтували, щоб підтримувати у нормальному стані. А в цьому році на початку вересня приступили до комплексної реконструкції площі.

Літак з проспекту Космонавтів "улетел, но обещал вернуться"

Зокрема, проектом передбачено реконструкцію пам'ятника, в тому числі – підсилення опорної частини конструкції з подальшим її оздобленням та покраскою літака. «Практично постамент віджив своє. Якщо б ми не робили реконструкцію, то він міг би впасти. Нижня частина зроблена з бетону, вона ще може стояти багато років, а верхня - ні, у неї за цих 48 років постійно затікала вода. Ми викликали комісію інженерів, яка його дослідила і дала заключення, що його терміново потрібно демонтувати», – зазначив директор департаменту капітального будівництва Михайло Мирончук.

Головний архітектор міста Олександр Рекута підтверджує, що постамент під літаком перебуває в аварійному стані, і разом з будівельниками будуть шукати оптимальне рішення щодо проведення реконструкції постаменту. Як варіант - замінити його на більш легкі і довговічні конструкції. Адже сам пам'ятник був встановлений ще у 1968 році. 

Літак з проспекту Космонавтів "улетел, но обещал вернуться"

Міський голова Сергій Моргунов дав доручення відправити літак з пам’ятника на один із вінницьких заводів, щоб його там якісно пофарбували. "Конфігурацію самого пам’ятника не буде змінено. Але що стосується постаменту, то до цих робіт важливо підійти виважено, заміна конструкції є необхідною», – прокоментував міський голова Сергій Моргунов.



Переглядів: 4770
Поширень: 0