Про це повідомив перший заступник голови ОДА Андрій Гижко. Він також розповів про проблеми та завдання, які піднімав Президент України під час засідання Ради регіонального розвитку 12 жовтня.

Андрій Гижко зазначив, що на засіданні було розглянуто питання підтримки Збройних Сил, функціонування на місцях Центрів допомоги бійцям АТО, незворотність роботи за системою державних закупівель PROZORRO, проведення заходів з подальшої детінізації економіки та підвищення заробітних плат на місцях із відповідним збільшенням надходжень до місцевих бюджетів.

За словами першого заступника голови ОДА , Президент відзначив якісну роботу в регіонах по залученню громадян до Збройних Сил на військову службу за контрактом, що дозволило мінімізувати мобілізаційне навантаження на громадян України в особливий період. Вінниччину було названо серед лідерів по залученню контрактників, а також по наданню земельних ділянок учасникам антитерористичної операції.

«Президент зазначив, що на сьогоднішній день він не планує підписувати указ про сьому хвилю мобілізації. Контрактників набрано достатньо велика кількість, після навчання вони йдуть служити в зону проведення антитерористичної операції. Президент також наголосив, що відмовлятись від призовної армії не збирається, але чітко підкреслив: жоден призовник, віком від 20 до 25 років, призваний на службу до ЗСУ, в зону АТО не попаде»,- підсумував Андрій Гижко.

Для інформації:

Рада регіонального розвитку - консультативно-дорадчий орган при Президентові України, створений з метою сприяння налагодженню ефективної взаємодії державних органів з органами місцевого самоврядування у питаннях напрацювання оптимальної моделі розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади, здійснення реформ у сфері децентралізації управління регіональним розвитком, вирішення проблемних питань життєзабезпечення регіонів.



Переглядів: 2973
Поширень: 0