Громадський транспорт і стан доріг викликає немало нарікань з боку українців. Це підтвердило дослідження OLX під назвою «Ідеальне місто»: у рамках опитування було опрацьовано понад 33 тисяч анкет користувачів, котрі оцінили транспортну інфраструктуру у своїх містах. На останньому місці рейтингу – закарпатський Ужгород, а столицю оцінили нарівні з Хмельницьким та Львовом.

Респонденти опитування OLX оцінювали зручність громадського транспорту, стан доріг та наявність парковок по шкалі від 1 до 7 балів. Більшість мешканців не в захваті від стану доріг та організованих перевезень.

Вінниця, знаменита своїми швейцарськими трамваями, на думку українців, виявилася найбільш розвинутою з точки зору транспортної інфраструктури містом. Лідер набрав 4,6 бали з 7, трохи відстав Луцьк з оцінкою 4,5 бали. Третє місце поділили Харків і Рівне — по 4,3 бали. Більшість обласних центрів країни отримали близько 3,8-4 балів, внизу рейтингу опинився Ужгород з критичними 3,2 бали. Трохи випереджають його Чернівці з 3,4 бали.

Вінниця перемогла у рейтингу міст з кращою транспортною інфраструктурою

Примітно, що індустріальні гіганти країни щодо ситуації з транспортом не особливо відрізняються від порівняно невеликих західноукраїнських міст. Мільйонник Дніпро отримав такі ж 3,8 бали, як і Івано-Франківськ з населенням 230 тисяч.

Києву не вдалося показати досить хороший результат у транспортній сфері. Столиця показала посередні 4,1 бали. Тим не менше, з урахуванням загальної критичної оцінки міст України та завантаженості Києва, результат столиці підтягла розвинена система громадського транспорту та наявність паркінгів.

Вінниця стала лідером по зручності транспорту, однією з перших в країні провела комплексне дослідження пасажиропотоків, після чого змінила режим роботи транспорту відповідним чином. Аналогічний проект за підтримки Світового банку зараз йде у Києві.

У Києві найчастіше скаржаться на перевантаження доріг транспортом і дефіцит паркувальних місць. Дніпряни звертаюсь особливу увагу на розбиті дороги й відсутність додаткових маршрутів. У Харкові приводом для критики стали трамвайні колії та старі гомінкі трамваї. Львів'яни ж обурюються, що багато маршруток закінчують роботу дуже рано.

В той же час мешканці міста Лева задоволені гарним сполученням із центром, а одесити радіють зручним транспортним розв'язками. Харків'яни відзначили комфорт маршрутів та розташування зупинок. Вінничани ж не упустили можливості похвалитися своїми трамваями, в яких, до речі, є Wi-Fi.



Переглядів: 4091
Поширень: 0