Вчора у Центральній міській бібліотеці імені І. Бевза представили проект «Побачте нас», який було виграно в рамках «Аукціону проектів» від БФ «Подільська громада». Було закуплено книги шрифтом Брайля. Придбано спеціалізовану комп’ютерну програму «Supernova Reader Magnifier». Програму вже встановлено у Центральній міській бібліотеці імені І. Бевза. Здійснено запис 20 аудіо книг у МПМ «Зоря».

Захід проводився в дні відзначення календарної дати – Міжнародного дня незрячих (13 листопада), що привертає увагу громадськості до однієї з найболючіших проблем сучасності. Актуальність проекту спрямована на реалізацію Стратегії «Вінниця-2020 – місто зручне для всіх». Підвищення соціальної інтеграції незрячих та слабозорих людей та формування у молоді адекватного ставлення до людей з проблемами зору.

У Центральній міській бібліотеці люди зі слабким зором можуть читати книги шрифтом Брайля

Серед присутніх були вінницькі поети та письменники, представники з РЦ «Гармонія», БФ «Подільська громада», працівники ЦБС, депутати Вінницької міської ради та представники з Вінницького товариства сліпих, Народний депутат України Кудлаєнко Сергій Володимирович. ГО «Культурний Всесвіт» прозвітувала за витрачені кошти.

Було закуплено книги (26 примірників) шрифтом Брайля. Літературу поставлено на облік у ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система». Придбано спеціалізовану комп’ютерну програму “Supernova Reader Magnifier”. Програму вже встановлено у Центральній міській бібліотеці імені І. Бевза. Здійснено запис 20 аудіо книг у МПМ «Зоря».

У Центральній міській бібліотеці люди зі слабким зором можуть читати книги шрифтом Брайля

Реалізація проекту «Побачте нас» стала можливою, дякуючи сприянню і підтримці тих людей, кому не байдужа доля людей з особливими потребами. Результатом проекту стало створення умов для самореалізації незрячих людей на теренах міста Вінниці та надання можливості і місця активно пізнавати соціальну дійсність, доступ до актуальної інформації у різних форматах.



Переглядів: 4088
Поширень: 0