18 листопада депутати міської ради зберуться на чергову сесію, де має розглядатись 27 проектів рішень ради. Зокрема, це питання запровадження механізму страхування усіх військовослужбовців, які підуть служити в зону АТО з 2017 року, декілька рішень стосуються змін до бюджету міста на 2016 рік та Програми соціально-економічного розвитку, два рішення пов'язані з діяльністю і розвитком розвитку ОСББ. Один з проектів рішень, які виносяться на розгляд сесії, за пропозицією постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи буде запропоновано зняти з розгляду сесії. Йдеться про клопотання благодійного фонду «Сприяння розвитку охорони здоров'я та спорту, науки і культури «Громадські ініціативи» щодо надання погодження на виділення в довгострокове тимчасове користування лісової ділянки площею 2,7 га для рекреаційних потреб.

Вже завтра депутати розглядатимуть зміни до Комплексної програми «Основні напрямки соціальної політики у м.Вінниці на 2015-2020 роки», які передбачають запровадження з 2017 року механізму страхування усіх військовослужбовців, які підуть служити у зону АТО. Зміни передбачають, що кожен вінницький військовий ще у військкоматі отримає страховий поліс і буде знати, що громада дбає про нього. Крім того, новий механізм має на меті значно скоротити терміни проведення виплат у разі настання страхового випадку (мова йде про страхування життя і здоров'я бійців), та запровадити індивідуальний підхід до кожного військового, який отримав поранення, залежно від важкості поранення.

Декілька сесійних питань стосуються змін до Програми соціально-економічного розвитку та міського бюджету на 2016 рік. Також буде розглянуто проект рішення «Про передачу у 2017 році з міського бюджету міста Вінниці бюджету Стрижавської селищної та бюджетам Агрономічної, Бохоницької, Вінницько-Хутірської, Лука-Мелешківської, Стадницької, Якушинецької сільських рад субвенцій на виконання програм в рамках виконання власних повноважень». Йдеться про виділення субвенцій сусіднім громадам на загальну суму близько 3,5 млн грн.

Також до міської ради звернувся з клопотанням столичний благодійний фонд «Сприяння розвитку охорони здоров'я та спорту, науки і культури «Громадські ініціативи» щодо погодження на виділення в довгострокове тимчасове користування для рекреаційних потреб 2,7 га земель, що перебувають в користуванні Державного підприємства «Вінницьке лісове господарство». Разом з клопотанням були надані висновок Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства та лист Державного агентства лісових ресурсів України. Профільна постійна комісія міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи на своєму засіданні, розглянувши матеріали, прийняла рішення відмовити у клопотанні та запропонувала зняти це питання з розгляду сесії.

«Це землі, які з 2015 року увійшли в межі міста Вінниці, але вони перебувають у державній власності. І всі питання щодо цих земель мають вирішувати державні органи влади. Очевидно, що дане питання потребує додаткового ретельного вивчення, – розповіла голова комісії Антоніна Іващук. – Тому на комісії депутатами було прийнято рішення про відмову та запропоновано зняти це питання з розгляду чергової сесії міськради, яка відбудеться 18 листопада».

Крім того, дві постійні депутатські комісії міської ради, - з питань з питань житлово-комунального господарства та комунальної власності і з питань законності, депутатської діяльності і етики, - також не підтримали дане рішення під часу обговорення на комісіях в рамках підготовки до сесії.



Переглядів: 3449
Поширень: 0