За особистої домовленості голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія з Маршалком Сьвєнтокшиського воєводства паном Адамом Ярубасом, за сприяння Департаментів міжнародного співробітництва та регіонального розвитку і інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, офіційна делегація Вінниччини, до складу якої увійшли представники місцевого медіа середовища, відвідали Сьвєнтокшиське воєводство Республіки Польща,а саме місто Кельце.

У рамках візиту вінницькі журналісти зустрілись з заступником директора департаменту промоції, культури, освіти, спорту та туризму Маршалківської управи пані Євою Капел-Шньовською, керівником Бюро комунікацій з громадськістю Маршалківської управи Сьвєнтокшиського воєводства пані Івоною Сінкевич-Потачавою та працівниками Бюро, які ознайомили з структурою Бюро, його основними функціями та завданнями, а також продемонстрували репортажі про візити вінницьких делегацій до їх регіону та промоційні відеоматеріали про Сьвєнтокшиську землю. Окрім того, представили вінничанам офіційну інтернет-сторінку регіону, а також інформаційний інтернет-портал «Ворота Сьвєнтокшинські», діяльність якого спрямована до потенційних інвесторів та просування економічного, культурного, історичного, соціального потенціалу регіону та його атракцій. Слід відмітити, що створення даного інтернет ресурсу було ініційовано та профінансовано коштами фондів ЄС. На даний час портал фінансується за рахунок коштів Маршалківської управи.

Вінницькі журналісти поїхали переймати досвід польських колег

Перебуваючи у місті Кельце вінницькі масмедійники відвідали лідера інформаційного простору Сьвєнтокшиського воєводства редакцію «Ехо дня». Дана організація об’єднує в собі три медіа напрямки: щоденна газета, наклад якої складає понад 27 тисяч на день; інтернет-портал, який відвідує понад тисячу користувачів щохвилини та телебачення. У Келецькій редакції «Ехо дня» працює невеликий, але високопрофесійних колектив журналісті, репортерів та техпрацівників у кількості 30 осіб. Редакція обладнана сучасною технічною апаратурою, що дає можливість оперативно висвітлювати найактуальніші події з життя регіону.

Вінницькі журналісти поїхали переймати досвід польських колег

Також українська делегація відвідала Сьвєнтокшиський будинок культури, одним з напрямків статутної діяльності якого є ведення Платформи культурної інформації Сьвєнтокшиського воєводства. Це є перша такого типу платформа, яка включає в себе інтернет-портал культурної інформації, де розміщені анонси культурних подій; інтренет-телебачення з можливістю проведення онлайн-трансляцій та створення 3D декорацій. Платформа виконує інформаційну, наукову, пізнавальну та освітню функції.

Окрім того на платформі проводяться е-learning у вигляді онлайн майстер-класів з різних видів мистецтва. Однією з інтегральних частин платформи є радіо FRI(файне радіо інтернетове). На його хвилях щодня транслюються культурні, спортивні, освітні новини, інтерв'ю з цікавими людьми та музика різного жанру. Студія обладнана найсучаснішою аппаратурою передачі даних та професійним програмуванням, що дозволяє здійснювати передачу даних на високому рівні і робить радіо FRI найрозпізнавальнішим в інформаційному простору Сьвєнтокшиського воєводства.  



Переглядів: 3239
Поширень: 0