Останнім часом редакцію часто запитують – чому саме такий формат ВІННИЧАН. Насправді все дуже просто.

Не знаємо, як вам, а нам набридли суцільні істерики, зради і всепропало-всепокрали. Адже в житті дуже багато хорошого. До речі, було б дуже непогано, якби кожен з нас постив у соцмережах і те, що він за день зробив для своєї країни, свого міста, своїх друзів і навіть незнайомих сусідів на вулиці. Тому що ми цих героїв не придумуємо самі, це – оглядовий зріз публікацій в медіа і соцмережах. Отже, про  хороші справи і людей хороших.

Денис Романовський. 28-річний волонтер втратив зір, проте їздить до бійців в АТО з допомогою. Хлопець  оптиміст і каже, що  найнеприємніше, коли люди починають жаліти самі себе.

— Якось розмовляв із психологом, яка працює з бійцями. Вона сказала, що самі наші поїздки і те, що я – незрячий є для них сильним стимулом і уособленням тих, кого вони захищають.

 Денис Романовський

Учні  школи №26 (директор Віталій Козаченко).  На перервах та  уроках праці  плетуть зимові маскувальні сітки  для  бійців 92-ї бригади в  АТО.

Віталій Козаченко

 

ВІННИЧАНИ ТИЖНЯ які робили світ кращим, добрішим і яскравішим

БФ «Подільськa громaдa» (голова правління Андрій Дручинський Голова Наглядової ради Віктор Бронюк Виконaвчий директор  Оленa Дaніловa).  Звітували і презентували результaти 5 проектів, які були втіленні у життя зaвдяки прогрaмі «Клуб Донорів».

Кошти на реалізацію цих проектів було зібрано на аукціонах - «Живи свідомо», «Побaчте нaс», «Екотaкт»,  «Чaрівні сходи» та «Переходь нa сторону світлa». Останній (Оргaнізaтори – ГО «Вінниця мобільнa»)  передбaчaв наприклад виготовлення брелоків-флікерів тa вручення їх велосипедистaм тa дітям для зменшення aвaрійності нa дорогaх.

Оленa Дaніловa

До речі,  одному з проектів («Чарівні сходи») особисто  посприяв екс-мер Вінниці, а нині – прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Депутати міської ради Вячеслав Заремба, Олег Стукан та  історик Олександр Федоришен, які підготували і видали  книгу "Історії Старого міста". Робота над книгою тривала  більше  півтора років, її електронний варіант   викладений  в спільноті "Я люблю Старе місто" для безкоштовного завантаження.

книга"Історії Старого міста"

Олександр Федоришен

На презентацію «Історій Старого міста»  завітав і вінницький міський голова Сергій Моргунов, який історик за освітою.

-  Історія міста Вінниця дуже цікава. Я думаю, що саме ця книжка, яка сформована на згадках людей і матеріалах з родинних архівів – це прояв сильної територіальної громади. А сильна громада – це запорука розвитку міста. Приємно, що тут ширше представлена інформація, яка стосується Замкової гори. Я впевнений, що ця історія буде продовжена, а саме – видання книжок з історії різних мікрорайонів Вінниці. І таким чином ми зможемо скласти більш повноцінну історію нашого рідного міста, – зазначив Сергій Моргунов.

Сергій Моргунов

До речі, під час презентації книжки  Віктору Бронюку тут же запропонували створити книгу «Історії Кореї», так як він є мешканцем цього мікрорайону.

 Вячеслав Заремба, Олег Стукан

Володимир Гройсман. На шляху дерегуляції  уряд скасував відразу  367 нормативних актів, які заважали розвитку бізнесу.

- Прийняте рішення  дозволить Україні просунутися у рейтингу легкості ведення бізнесу на десятки позицій. З цих  більше як 360 постанов, які регулюють діяльність бізнесу,  деякі були запроваджені ще за часів СРСР! Я 10 років, до того, як прийти до влади, був у підприємництві, і розумію, як це непросто, - зазначив прем’єр-міністр.

Володимир Гройсман

- Головне - не вводити нових регуляцій. Хочу налаштувати всіх на те, що забирати перешкоди і перепони – це наше головне завдання. У нас є чітка мета – створити комфортні умови для підприємців, коли у чиновників не буде можливості приходити з перевірками і виписувати штрафи на рівному місці. Стара радянська система у питаннях ведення бізнесу давно мала залишитись у минулому, і сьогоднішнє рішення – це початок швидких і комплексних дій Уряду щодо дерегуляції ринку в Україні.

 Влад Сорд і  Вікторія Гранецька. На тижні  відбулась  презентація першої поетичної збірки атовця Влада Сорда (Владислава Стафійчука) «Трансгресія», збір коштів на видання якої  організувала письменниця Вікторія Гранецька.

 Влад Сорд і  Вікторія Гранецька

Ірина Бoрзoва та Людмила Стaніслaвенкo. Їх благодійні фонди організували і провели акцію  «Творчість у благо», де було зібрано останні 32 тис. грн,  необхідних для операції 14-річнoї Ірини Ящук. Іра рaзoм з мaмoю вже поїхали на операцію в  Хaрків.

Ірина Бoрзoва та Людмила Стaніслaвенкo

До проекту доклалися своїми талантами і уміннями  також співaчкa Oксaнa Слaвнa, модельєр  Катерина Лукашик та її моделі (Іринa Бoрзoвa, Людмилa Стaніслaвенкo, «Міс Укрaїнa 2011» Ярoслaвa Курячa, «Міс Вінниця 2009» Лілія Пoліщук, «Mini Miss World 2016»  Aнaстaсія Дідух), Вoлoдимир Кoзюк, Рoмaн Гoлoвaщенкo, Людмила Бушинська, Кoстянтин Стaніслaвський, Віктoр Брoнюк,  Вікторія Рудоміна, Олена Павлова, Ольга Дернова, Ліля Поліщук та ще багато-багато небайдужих вінничан.

 Творчість у благо

Назарій Давидовський. Священник і художній керівник  народної жіночої хорової капели ВГПК «Соломія»  Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу виступив ініціював  флешмоб #Щедрик100challenge до  100-річного ювілею першого хорового  виконання колядки  «Щедрик», також відомої в світі як  “Carol of The Bells”.

Записати на відео «Щедрик» у власній обробці і розмістити його на  YouTube можна до 15 лютого.

Назарій Давидовський

Нагадаємо, що годинник на вінницькій вежі цьогоріч також  «заспіває» цей різдвяний хіт.

Аріна Кантoністoва.  Журналістка зініціювала oбласний кoнкурс «Незламна краса» серед жінoк-вoлoнтерoк, 12 фіналісток якого   у різних oбразах прикрасять календар.

Аріна Кантoністoва

Запропонувати своїх кандидаток можна, зокрема, на  стoрінці у фейсбуці  БФ «Незламні»

Максим Блащук. Фармацевт за освітою та радіотехнік-любитель розробив  "Алісу"  -  систему електронної ідентифікації мешканців будинку по Острозького, 39, яка не тільки відкриває двері тільки «своїм»,  а й повідомляє  їм суму заборгованості за комуналку тощо. Причому, обійшовся «розумний швейцар» втроє дешевше типового домофону.

Максим Блащук

Сергій Моргунов.  Міський голова Вінниці  та міська рада тісно співпрацюють разом з волонтерами. Цього тижня їм дякували волонтери Molfar projectу  за доставку на передову рейдових штурмовиків «скажені_МОЛЬФАРИ», перероблених з  Mitsubishi Pajero.

штурмовики «скажені_МОЛЬФАРИ», перероблені з  Mitsubishi Pajero

«Міська рада м. Вінниця, взявши участь у реалізації і цього проекту, в черговий раз довела, що справа ПЕРЕМОГИ над ворогом - це загальна справа!!! Надійний партнер - левова частка успіху. Наша щира вдячність міському голові - Сергій Моргунов, керівнику департаменту надзвичайних ситуацій - Олег Парфілов за постійну підтримку та відчуття впевненності!», - написали  мольфари.

На цьому зичимо теплого насамперед нового тижня всім вінничанам! Шануйте здоровя і не відкладайте на потім добро і справжні Вчинки. Про допомогу армії на холодному передку теж не забуваємо.

*(медіа- та соцмережевий зріз)



Переглядів: 6407
Поширень: 0