Цього року Вінниця доповнить свої святкові прикраси новою ілюмінацією, яка з’явиться на вул.Соборній та частині просп.Космонавтів, будуть прикрашені усі основні в’їзди у місто, а на одному з них буде ще й композиція з автомобіля і Діда Мороза. Оригінальна ялинка з гірлянд радуватиме маленьких відвідувачів Новорічної Резиденції на майдані Незалежності.

Щороку нова святкова ілюмінація поступово з’являється у різних куточках міста і таким чином поширюється від центру Вінниці на основні магістральні дороги. В 2013 році святковими вогнями був прикрашений проспект Коцюбинського, де засяяли вогні у вигляді гербів міста, зірок та бурульок.

2014-го на проспекті Пирогова засвітилось десять об’ємних фігур птахів та людей, які ніби літають над пішохідною зоною.

Цього року нова ілюмінація прикрасить в’їзди у місто. Там будуть гірлянди у вигляді розтяжок, де в центрі буде герб міста, а з обох боків френзелі. Ця прикраса буде виготовлена на алюмінієвому каркасі з використанням гнучкого LED-шнура та світлодіодних гірлянд. Загалом така ілюмінація буде на 7 в’їздах у місто.

На новорічні та різдвяні свята у Вінниці побільшає святкової ілюмінації

Композиція «ретро-автомобіль», яка знаходиться неподалік Західного автовокзалу, також буде прикрашена – вона засяє новорічними вогнями, і матиме об’ємну фігуру Діда Мороза з ілюмінацією. Ця фігура буде виготовлена на алюмінієвому каркасі, заповнена світлодіодними гірляндами та мішурою. Фігура буде виглядати привабливо як вдень, так і вночі, та буде стійкою до погодних умов.

На майдані Незалежності у Новорічній Резиденції буде власна ялинка з ілюмінації. Всі її елементи будуть виготовлені з надійних та довговічних матеріалів, призначених для вуличного використання, стійких до впливу зовнішнього середовища та погодних умов. Для оздоблення ялинки будуть використовуватися виключно низьковольтні матеріали.

На новорічні та різдвяні свята у Вінниці побільшає святкової ілюмінації

«В цьому році ми кардинально змінюємо ілюмінацію по вул. Соборній. Всі розтяжки по цій вулиці знімаються і переносяться на вул. Пирогова від «Урожаю» до Електромережі. А на Соборній в одному кольорі будуть прикрашені дерева. Також ми звернулись до власників будівель по центральній вулиці, з рекомендацією також прикрашати свої приміщення і вітрини лише в одному-двох кольорах – білому і, можливо, синьому. Щоб не було великої кольорової палітри», - розповів Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

На новорічні та різдвяні свята у Вінниці побільшає святкової ілюмінації

Для заохочення до створення святкового вигляду приміщень та вітрин у центральній частині міста, мерія оголосила конкурс.

Загалом по Соборній майже 90 дерев будуть оздоблені однаковими світлодіодними гірляндами.

«Одягне» святкову ілюмінацію і оновлена частина проспекту Космонавтів: на ділянці від площі Костянтина Могилка до вул. Порика. На деревах засяють вогні у вигляді бурульок.

Святкові вогні традиційно засяють та громадському транспорті «Вінницької транспортної компанії».



Переглядів: 6326
Поширень: 0