Страхові сертифікати загальною сумою 11 млн. 250 тисяч гривень оформлені для усіх 1200 дітей Вороновиці Вінницького району – від новонароджених до випускників шкіл. Всі необхідні внески сплатили селищна рада і меценати.

12 грудня голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій відвідав Вороновицьку загальноосвітньої школу № 1, де спільно із селищним головою Олександром Ковіньком вручив страхові сертифікати для учнівського колективу закладу.

Селище Вороновиця стало першим населеним пунктом в Україні, де застраховано усіх дітей

«Спільно із муніципальною страховою компанією «Місто» селищна рада розробила відповідну програму і оформила медичні страховки для усіх дітей Вороновиці: які виховуються в дитячих садочках, навчаються у школах, вихованців дитячого будинку «Родинний дім» та учнів ПТУ № 14, розташованих на території населеного пункту. На сьогодні ми застрахували 1200 дітей. Страхова сума по одному сертифікату – 9 375 гривень. Загальна сума страховки на дітей селища склала 11 млн. 250 тисяч гривень», - повідомив Вороновицький селищний голова Олександр Ковінько.

Селище Вороновиця стало першим населеним пунктом в Україні, де застраховано усіх дітей

Крім того, підкреслив він, зазначена програма розрахована і на дітей тих сіл, які Вороновиця запросила до об’єднання. Відтак, зважаючи на те, що сьогодні до спільної територіальної громади долучається село Комарів, вже з нового року такі медичні сертифікати отримуватимуть і тамтешні діти.

Подібну практику голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій назвав непересічною, адже Вороновиця стала першим населеним пунктом в Україні, де застраховано усіх дітей коштом спонсорів та місцевого бюджету.

Селище Вороновиця стало першим населеним пунктом в Україні, де застраховано усіх дітей

Керівник Вінниччини наголосив, що це дуже великий досвід, особливо у процесі добровільного об’єднання територіальних громад. «Вже з 1 січня 2017 року ця школа перейде на фінансування з Вороновицької об’єднаної громади, і саме громада нестиме за неї відповідальність. До вас перейде первинна медична ланка. На баланс селищної ради надходитиме 60 % ПДФО, цільова субвенція на освіту, на охорону здоров’я, що сьогодні йдуть на районний рівень. І з 1 січня наступного року Вороновиця за формальними ознаками буде наближена до міста обласного значення», – зауважив Валерій Коровій.

Селище Вороновиця стало першим населеним пунктом в Україні, де застраховано усіх дітей

Голова облдержадміністрації побажав жителям громади успіхів на цьому шляху та висловив впевненість у перспективному розвитку селища.



Переглядів: 3908
Поширень: 0