За підсумками конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування», який організовано Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України спільно з Офісом Ради Європи в Україні, місто Вінниця третій рік поспіль в числі переможців.

Для участі в конкурсі, в номінації «Центри надання адміністративних послуг» (ЦНАП), департаментом адміністративних послуг Вінницької міської ради були подані новації, запроваджені в 2016 році, – організація урочистої церемонії укладання шлюбу та державної реєстрації транспортних засобів та видачі посвідчень водія в Центрах адміністративних послуг.

Відзнаку заступнику Вінницького міського голови Сергію Тимощуку та директору департаменту адміністративних послуг міської ради Ірині Копчук вручив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода.

Під час вручення відзнаки експерт Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» Валентина Полтавець відмітила, що Вінницька міська рада не втомлюється дивувати новаціями у сфері надання адміністративних послуг через ЦНАПи.

«Нові послуги в Прозорих офісах ми започаткували в другому півріччі: шлюбні церемонії – у серпні, а оформлення автомобілів та отримання водійських посвідчень – у вересні. Станом на 1 грудня у нашому Прозорому офісі уклали шлюб в новій залі для урочистих церемоній 18 молодят, 615 громадян отримали водійські посвідчення та було здійснено більше двох тисяч реєстраційних операцій по оформленню автомобілів», – розповіла директор департаменту адміністративних послуг міської ради Ірина Копчук.

Додатково про конкурс

Протягом 2012-2013 років Конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» (Конкурс) впроваджувався Центром експертизи реформ місцевого самоврядування Ради Європи в рамках Програми «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні».

З 2014 року, згідно з наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, організатором Конкурсу є Мінрегіон.

Основні завдання Конкурсу: сприяння обміну досвідом органів місцевого самоврядування; публічне визнання досягнень органів місцевого самоврядування як інструмент заохочення до подальших напрацювань у напрямі підвищення стандартів якості життя громади; поширення кращих практик та корисних ініціатив, спрямованих на розвиток територіальних громад.

Цього року на участь у конкурсі надійшло понад 100 заявок від органів місцевого самоврядування усіх рівнів, включаючи об’єднані територіальні громади.

Відповідно до номінацій Конкурсу, від районних рад було близько десяти заявок, від міських – понад п’ятдесят, від сільських та селищних, включаючи об’єднані територіальні громади, – понад сорок.

У 2014 та 2015 роках проекти Вінниці перемагали за темою «Енергозбереження та енергоефективність». А у 2013 році – в темі «Центри надання адміністративних послуг».



Переглядів: 2977
Поширень: 0