Прокуратурою Вінницької області направлено до суду обвинувальний акт за обвинуваченням жителя Черкаської області у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

Нагадаємо, 17.11.2016 мала місце резонансна дорожньо-транспортна пригода на трамвайній зупинці по вулиці Соборній у м. Вінниці.

Установлено, що водій вантажного автомобіля «DAF», рухаючись по вул. Соборній у м. Вінниці, ігноруючи при цьому вимоги дорожнього знаку 3.2 Правил дорожнього руху України (рух механічних транспортних засобів заборонено), не вжив заходів до зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу перед трамваєм, який зупинився на зупинці для здійснення посадки-висадки пасажирів та продовживши рух, здійснив наїзд на пішохода, яка вийшла із трамваю. Внаслідок зіткнення молода жінка, загинула.

Обвинувачений очікує судового розгляду під вартою.

Додатково:

ч. 2 ст. 286 КК України - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.



Переглядів: 3148
Поширень: 0