Працівники управління карного розшуку Головного управління Нацполіції Вінниччини розкрили вбивство 34-річного жителя Хмільника, який на власному автомобілі зник 15 грудня. Вчора поліція за допомогою рятувальників підняла з семиметрової глибини затоплений в кар’єрі неподалік села Широка Гребля Хмільницького району автомобіль «Renault Clio» зниклого. У багажнику машини знаходилось тіло вбитого. Підозрюваного затримано. Про це розповів під час у керівник поліції Вінниччини Юрій Педос.

10 січня працівники поліції затримали двох підозрюваних, які вчинили розбійний напад на жителя Хмільника та забрали в нього сумку з 70 000 гривень. В ході досудового розслідування з’ясувалося, що один з затриманих причетний до зникнення 34-річного місцевого жителя, якого поліція розшукує як без вісти зниклого.

- В ході проведення слідчих розшукових заходів була здобута інформація, що до зникнення чоловіка причетний його знайомий, який затриманий поліцією за вчинення розбійного нападу на підприємця, - говорить Юрій Педос. – Також була отримана інформація, що затриманий разом зі своїм подільником готувалися до вчинення ще одного розбійного нападу на місцевого підприємця і поліції це вдалося попередити.

Юрій Педос

В ході брифінгу Юрій Педос розповів подробиці розкриття резонансного злочину. 13 грудня до хмільницької поліції з заявою про квартирну крадіжку звернулась місцева жителька. Заявниця повідомила, що з її квартири, де вона проживає разом з сином, зникли гроші та ювелірні вироби. Через два дні ця ж жінка повідомила правоохоронців про зникнення 34-річного сина. Це сталося за день до крадіжки. Молодий чоловік на власному авто виїхав з дому і зник. Місяць поліцейські відпрацьовували різні версії його зникнення.

Юрій Педос розповів, кого знайшли у затопленому авто неподалік Хмільника та хто до цього причетний

В ході слідства підозрюваний зізнався у вбивстві та розповів, що 12 грудня він зустрівся з потерпілим у безлюдному місці. Між чоловіками спалахнула сварка, причиною якої стали фінансові питання. Під час конфлікту підозрюваний вдарив знайомого камінцем у голову. Удар виявився смертельним. Аби приховати сліди злочину, тіло загиблого він поклав у багажник автомобіля, на якому той приїхав на зустріч та скинув у кар’єр за містом. З кишені потерпілого забрав телефон, гроші та ключі від квартири, а наступного дня, дочекавшись, коли матір загиблого піде з дому, відкрив квартиру та забрав гроші та ювелірні вироби.

За словами керівника поліції Вінниччини Юрія Педоса, 16 січня з семиметрової глибини з кар’єру у селі Широка Гребля працівники поліції спільно з рятувальниками ДСНС дістали автомобіль «Renault Clio», у багажнику якого виявили тіло його власника. Ця операція тривала протягом чотирьох годин.

Юрій Педос розповів, кого знайшли у затопленому авто неподалік Хмільника та хто до цього причетний

Юрій Педос розповів, кого знайшли у затопленому авто неподалік Хмільника та хто до цього причетний

Юрій Педос розповів, кого знайшли у затопленому авто неподалік Хмільника та хто до цього причетний

Зараз затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) та ст. 187 (розбій). За такі правопорушення затриманому, який весною минулого року за «законом Савченко» звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за крадіжки, загрожує до 15 років ув’язнення.



Переглядів: 5355
Поширень: 0