Відтепер вінничани можуть одружитись за добу. Перші молодята вже встигли скористатись новаціями Мін’юсту і взяли шлюб, не чекаючи місяць. Одружувались вони 3 лютого в холі адмінбудівлі міської ради в присутності рідних, друзів і відвідувачів Прозорого офісу. Привітав перше подружжя молодят проекту «Шлюб за 24 години» міський голова Сергій Моргунов.

Нещодавно управління юстиції у Вінницькій області долучився до пілотного проекту Мін’юсту України «Шлюб за 24 години». Щоб зробити увесь процес «експрес-одруження» комфортним та якісним, вирішенням усіх організаційних питань буде займатись КП «Подільські туристично-інформаційний центр». Оскільки за умовами проекту організатором держаної реєстрації може бути або комунальне, або державне підприємство.

Перший спільний проект мерії та управління юстиції у Вінницькій області був реалізований влітку минулого року – введення в перелік послуг Прозорого офісу урочистої церемонної реєстрації шлюбу, яку можна замовити у відділенні Прозорого офісу на Замості. За потреби урочиста церемонія може супроводжуватись синхронним перекладом англійською та німецькою мовами, а також мовою жестів.

В Вінниці зареєстровано перший шлюб за 24 години

Тепер вінничанам стала доступна нова послуга – одруження за 24 години. Перші вінничани Андрій та Владислава, які скористались новими можливостями, кажуть, що крок до одруження був обдуманий, але сама реєстрація і офіційна частина відбулась за добу. «Для друзів і рідних таке швидке наше одруження було неочікуване, але ми думаємо, що в цю хвилину їм було цікаво, які і нам. Ми хотіли, щоб все було просто і без пафосу. Мабуть, в цій простоті і є особливість», – розповіла наречена Владислава.

В Вінниці зареєстровано перший шлюб за 24 години

Заступник міського голови Галина Якубович каже, що проект «Шлюб за 24 години» дає змогу вінничанам виконати своє бажання. "Часто молоді люди хочуть швидко одружитися, хоча я думаю, що люди виважено підходять до прийняття такого рішення. Тому міська рада долучилась до цього проекту. Одруження – це рішення молодят. Якщо молоді люди хочуть стати сім’єю, то ми маємо допомогти їм це зробити", - говорить Галина Якубович.

«Відповідно до законодавства, одружитись у Вінниці можна буде всім громадянам – незалежно від місця реєстрації. Це можуть бути і вінничани, і мешканці інших населених пунктів», - каже начальник Головного територіального управління юстиції у Вінницький області Юрій Круголь.

Однією з переваг проекту є те, що можна обрати місце для реєстрації шлюбу. Комунальне підприємство пропонує одруження у Вежі Артинова, на Європейській площі, набережній «Рошен» і у Прозорому офісі. Галина Якубович розповіла, що в подальшому перелік місць для одруження буде розширюватись – все буде залежати від побажань вінничан.

В Вінниці зареєстровано перший шлюб за 24 години

Особам, які бажають зареєструвати шлюб у скорочені строки, необхідно укласти договір про надання послуг з організації проведення державної реєстрації шлюбу з КП «Подільський туристично-інформаційний центр», подавши паспорти. Працівники підприємства відскановані документи далі передаватимуть до міського відділу державної реєстрації управління юстиції у Вінницькій області для перевірки.

У випадку, коли один із подружжя іноземець, йому потрібно надати його паспорт та документ, що підтверджує законність його (її) перебування на території України. Документи, складені іноземною мовою, подаються разом з їх перекладами українською мовою.

В Вінниці зареєстровано перший шлюб за 24 години

Якщо особи, які бажають зареєструвати шлюб, або один з них раніше перебували у шлюбі, мають надати документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним.

Державна реєстрація шлюбу буде проводитись у будь-який день, зручний для молодят, у тому числі – в день подання відповідної заявки. Для цього майбутнє подружжя має визначитись із датою, часом та місцем реєстрації шлюбу.

КП «Подільський туристично-інформаційний центр» знаходиться за по вул.. Миколи Оводова, тел. (0432) 50-85-85, (093) 603-17-19, (068) 443-06-04.

В Вінниці зареєстровано перший шлюб за 24 години

Довідка:

Раніше до пілотного проекту Мін’юсту України «Шлюб за 24 години» вже долучилися Київ, Львів, Oдеса, Херсoн, Маріупoль, Сєвєрoдoнецьк. 

З початку цього року список міст, в яких мoжна зареєструвати шлюб прoдoвж дoби, розширено на Вінницю, Дніпрo, Луцьк, Микoлаїв, Кам’янець-Пoдільський, Рівне, Житoмир та Харків.

У населених пунктах пoблизу зoни АТO пoслуга кoштує від 150 гривень, в інших містах – до 5-6 тисяч гривень.​

В Вінниці зареєстровано перший шлюб за 24 години



Переглядів: 11857
Поширень: 0