8 лютого 2017 року перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко провів скайп-розмову з переможцем обласного конкурсу на кращий інвестиційний проект у сфері відновлювальних джерел енергії з його високістю Принцом Абдулла Бін Фахд Бін Ялаві Аль Сауд.

Під час спілкування Андрій Гижко зазначив: «Для Вінниччини це перший проект, який реалізовуватимуть інвестори з Саудівської Аравії. Щодо виробництва сонячної енергії, то на території області працює вже 9 кампаній, які її виробляють. На даний час цей напрямок інвестицій є досить популярним, адже в державі існує, так званий, «зелений тариф». Тобто, аби стимулювати процес вироблення екологічно чистої енергії держава готова купувати її за досить високу ціну».

Також спілкуючись з іноземним інвесторів Андрій Гижко запросив Принца Саудівської Аравії відвідати Україну, зокрема, Вінниччину і безпосередньо ознайомитися з економічним потенціалом області . «У Вінницькій області є підприємства, які виготовляють продукцію для усього світу. Зокрема, Вінницький олієжиркомбінат виробляє 3% олії, яка виготовлена в світі і експортує її у 57 країн світу. Також на Вінниччині функціонує найбільше підприємство по виготовленню курячого м’яса. Щодня дане підприємство відправляє за кордон 3 тисячі тон курятини і експортує свій товар у 60 країн світу. На досить високому рівні в області розвинені молочна та цукрова галузі», - зазначив Андрій Гижко.

На Вінниччині збудують сонячні електростанції Принца Саудівської Аравії

У свою чергу, Принц Абдулла Бін Фахд Бін Ялаві Аль Сауд зазначив, що для їх компанії це теж перший крок у розвитку бізнесу на Україні. «Ми бачимо позитивні перспективи розвитку бізнесу в вашій країні. Щодо сонячної енергії, то у нас є кампанія-партнер, яка співпрацює з нами в енергетичному секторі і має чимало проектів по сонячній енергетиці. Збудована потужна сонячна електростанція в Марокко. Переконаний, що зможемо реалізувати проект по встановленню сонячних батарей у Вінницькій області».

На Вінниччині збудують сонячні електростанції Принца Саудівської Аравії

На завершення, Адрій Гижко висловив сподівання на конструктивну співпрацю та позитивну реалізацію проекту на Вінниччині. Слід зазначити, щодо даний проект реалізовуватиметься у Піщанському та Чечельницькому районах. Відповідно до умов конкурсу, на вільних земельних ділянках, що були виставлені на конкурс, мають бути побудовані сонячні електростанції.



Переглядів: 6092
Поширень: 0