Валерій Коровій доручив підготувати стратегію розвитку Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні на найближчі 3-5 років. Відтак підкреслив, що за цей період лікарня має стати найкращою в Україні.

У зоні пріоритету, за словами голови ОДА, мають також бути обласна дитяча інфекційна лікарня, онкологічний диспансер та формування закладів відновного лікування у Жмеринці та Козятині.

Валерій Коровій акцентував увагу на ключових для області проектах у сфері медицини. «Що стосується хірургічного корпусу лікарні Пирогова, зроблено великий крок вперед. Але перед нами стоїть завдання почергово ввести його в експлуатацію. Туди повинні перейти люди, - наголосив Валерій Коровій. – Ми виділили 6 млн. гривень з обласного бюджету на придбання меблів. Надійшли перші 45 млн. гривень за рішенням Уряду. Зараз принципово важливо визначити перелік обладнання для реанімації та операційних блоків і провести тендери. Маємо усе зробити, аби хірургічний корпус відповідав європейським стандартам і оснащенням, і якістю надання послуг».

За 3-5 років Вінницька обласна дитяча лікарня має стати найкращою в Україні, - Валерій Коровій

Окремо очільник регіону зупинився на питанні створення госпітальних округів на території області. «Госпітальний округ – це зовсім не підприємство, не юридична особа, а, по суті, «круглий стіл», за який повинні сісти представники медичних закладів, районних та міських рад і для себе визначитися, за яким маршрутом будуть рухатися пацієнти. Люди повинні зрозуміти, що мова йде про підвищення якості надання медичної допомоги на вторинному рівні», - наголосив Валерій Коровій.



Переглядів: 4632
Поширень: 0