7-9 квітня 2017 року Європейський Молодіжний Парламент Україна проведе регіональну сесію у Вінниці. Молодь віком від 14 до 24 років запрошується для обговорення тем політики, технічних інновацій, соціального захисту та економічного розвитку.

Основна частина заходу буде проходити у Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К.А. Тімірязєва, Генеральна Асамблея – у залі засідань Обласної Ради. У Вінниці подібний захід проводиться уже втретє (попередні відбулися у 2009 році та 2012 році).

Міжнародна молодіжна громадська організація «Європейський Молодіжний Парламент Україна» (ЄМП Україна) є одним із 40 національних комітетів ЄМП. Організація зареєстрована 18 лютого 2002 року Міністерством юстиції України. Вона є повноправним учасником процесу розвитку громадянського суспільства в Україні. Де факто, ЄМП Україна успішно функціонує в Україні з 2000 року, залучаючи українську молодь до діяльності на одній із найбільших європейських платформ для дебатів, міжкультурних зустрічей, освітньої і виховної роботи, обміну ідеями між молодими європейцями.

У регіональній сесії ЄМП у Вінниці візьмуть участь близько 90 осіб (студентів та старшокласників. Окрім українців, на сьогодні зареєстровані учасники з Естонії, Нідерландів, Португалії, Румунії, Словаччини, Туреччини та Бельгії.

«Сесія розпочнеться з побудови команди, спрямованого на швидке знайомство та налагодження ефективних комунікацій між делегатами, – розповідає Президент Регіональної сесії ЄМП Україна у Вінниці Галина Вірт. – Робота у комітетах сприятиме напрацюванню резолюцій, що акумулюватимуть пропозиції та ідеї учасників сесії щодо вирішення нагальних проблем державного та європейського масштабу. На засіданні Європейського молодіжного парламенту пройдуть дебати по обговоренню питань, напрацьованих у комітетах. Завершиться сесія голосуванням за проекти резолюцій під час Генеральної Асамблеї. Серед запланованих тем для обговорення актуальними є питання, що стосуються розумних міст, захисту прав інтелектуальної власності в Україні, розвитку ефективної транспортної системи, підвищення фінансової грамотності молодих людей, розвитку кібербезпеки. Ці дискусії модеруватимуть члени ЄМП (з європейських країн, згаданих вище). Однак ми відкриті і для інших експертів, які б могли висловити свою професійну думку з робочих питань сесії».

Культурна програма заходу включатиме тематичну вечірку, а також екскурсії для гостей з інших міст і країн. На запланованому заході Eurovillage учасники презентуватимуть національні страви різних країн та традиційну кухню різних регіонів України.

По закінченню регіональної сесії ЄМП у Вінниці кожен учасник отримає сертифікат та матиме змогу долучитись до організації. Учасники сесії будуть мати можливість взяти участь у відбірковій конференції у Харкові, на якій буде обрано дві делегації, що представлятимуть Україну на міжнародних конференціях в Грузії та в Литві.

Невід’ємною частиною Європейського Молодіжного Парламенту є турбота про довкілля, тому усе сміття, зібране під час конференції буде віддане на переробку. Події відбудуться за підтримки проекту BASES, Фонду Кондрада Аденауера, компанії “Інтертелеком”, компанії “Кока-Кола Україна”, мережі готелів «Reikartz», інтернет-магазину «Катран», КП "Інститут розвитку міст", Вінницької ОДА, Вінницької міської ради.



Переглядів: 1802
Поширень: 0