Вінницькою місцевою прокуратурою спільно зі слідчими Вінницького ВП ГУНП України у Вінницькій області 28.03.2017 повідомлено про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України керівнику Вінницького обласного бюро судово-медичної експертизи, який вимагав неправомірну вигоду в розмірі 500 доларів США за надання, шляхом використання свого службового становища, позитивного для особи висновку експерта, з зазначенням природньої причини смерті, що в подальшому могло б допомогти особі уникнути кримінальної відповідальності.

Наразі у кримінальному провадженні проводяться слідчі дії, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення його від посади.

Додатково: ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), за що передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.



Переглядів: 2115
Поширень: 0