У Вінниці в мікрорайоні Поділля продовжується будівництво школи, яке розпочалось наприкінці 2015 року. Наразі за кошти інвестора збудовано три поверхи одного блоку. В цьому році на будівництво цього важливого для мікрорайону об’єкту передбачено кошти і з міського бюджету, тож до кінця 2017-го планується завершити цегляну кладку всієї будівлі та звести дах.

Наразі відбувається корегування проектно-кошторисної документації, що була розроблена ще у 2012 році. Вінницький міський голова Сергій Моргунов, який сьогодні побував на будівництві, розповів, що загальна вартість зведення цього об’єкту за цінами 2016 року зараз становить 137 млн грн. На даний час інвестором вкладено в будівництво закладу 14,5 млн грн. В 2017 році до фінансування цього об’єкту долучається і міський бюджет, в якому вже передбачено 5 млн грн. І вивчаються можливості міського бюджету, щоб виділити додаткові кошти.

В мікрорайонні Поділля вже збудовано три поверхи першого блоку нової школи

«Враховуючи ситуацію, що ми будуємо цей об'єкт за рахунок коштів інвестора і за рахунок коштів міського бюджету, зрозуміло, що дуже швидко ми його не зробимо, оскільки проект дуже дороговартісний. Але саме головне, що ми його почали. Сьогодні загальнобудівельні роботи в частині спорудження учнівських класів виконані на 80%. Також зроблені фундаменти під будівництво спортивних залів та столової. І в цьому році ми поставили перед собою завдання повністю звести будівлю і перекрити її дахом. Далі будемо дивитися на наші можливості міського бюджету, на можливості інвестора, на ефективність співпраці з державним Фондом регіонального розвитку щодо залучення додаткових бюджетних коштів, і будемо завершувати будівництво цієї школи, яка є дуже нагальною для цього мікрорайону», - сказав Сергій Моргунов.

В мікрорайонні Поділля вже збудовано три поверхи першого блоку нової школи

Наразі в мікрорайоні Поділля та у сусідніх будинках проживає 1547 учнів. Майбутня школа розрахована на 1200 учнів (які зможуть навчатись у першу зміну), у ній працюватиме 50 вчителів та 15 чоловік обслуговуючого персоналу.

На трьох поверхах буде відокремлена зона для дітей початкових класів. Вони матимуть свою рекреаційну зону, санвузли, сходову клітину та окремий вхід в школу.

В мікрорайонні Поділля вже збудовано три поверхи першого блоку нової школи

На першому поверсі запроектована їдальня на 250 посадочних місць. Також тут будуть розміщенні два спортивні зали, ще один розташується на другому поверсі.

В мікрорайонні Поділля вже збудовано три поверхи першого блоку нової школи

На другому поверсі запроектована бібліотека, читальний зал на 30 учнів, книгосховище. Також на 2-му поверсі над їдальнею запроектований актовий зал на 356 місць з допоміжними приміщеннями. Також передбачено облаштування ліфта для маломобільних верств населення.

В мікрорайонні Поділля вже збудовано три поверхи першого блоку нової школи

На третьому поверсі будуть тільки учнівські класи. Школа буде повністю енергоефективна – будуть встановлені енергоощадні вікна, утеплено фасад, покрівлю та підлоги першого поверху, для систем освітлення передбачені LED-лампи. ​



Переглядів: 4373
Поширень: 0