Сьогодні відбулась зустріч начальника ГУНП Юрія Педоса з депутатами Вінницької обласної ради, в ході якої очільник поліції проінформував присутніх про результати діяльності вінницьких правоохоронців та зупинився на важливих проблемних питаннях, вирішення яких потребує підтримки громади.

Юрій Педос у своєму виступі зазначив, що провів багато зустрічей з представниками громад різних рівнів практично в усіх районах області, і всюди є зацікавленість в співпраці з поліцією заради спільної мети – безпеки людей.

- Наш обов’язок – розкривати злочини, щоб був спокій на вулицях нашого міста, найменшого села, кожного населеного пункту області, - зазначив керівник поліції.

Юрій Педос розповів про результати діяльності вінницьких правоохоронців та поділився планами щодо нововведень у 2017-му

Говорячи про ефективність роботи поліції, Юрій Педос підкреслив, що якщо в минулому році розкривалося 22 відсотка злочинів, то цьогоріч вже 34,8 %. За результатами оперативно-службової діяльності, вінницька поліція займає п’яте місце в Україні.

Разом з тим начальник Головного управління Нацполіції констатував, що в порівнянні з минулим роком вчинено набагато більше особливо тяжких злочинів. Зокрема, 15 умисних убивств. Водночас Юрій Педос відзначив позитивну роботу кримінальної поліції, якою усі ці злочини були розкриті, а злочинці затримані.

За його словами, багато осіб, які вчинили особливо тяжкі та тяжкі злочини, були звільнені з місць позбавлення волі за Законом Савченко. Відтак, ця проблема має бути вирішена на законодавчому рівні шляхом внесення змін до закону. Керівник поліції нагадав присутнім резонансні вбивства в Ладижині – двох жінок та пенсіонерки, що працювала вахтером у гуртожитку, які були вчинені особами, достроково звільненими з в’язниці.

Аналізуючи оперативну ситуацію, Юрій Педос запевнив депутатів та громадськість, що вона є повністю контрольованою, поліцією забезпечується негайне реагування на усі прояви злочинності.

В районних підрозділах поліції запрацювали групи реагування патрульної поліції, зокрема, вчора було презентовано оновлений сектор патрульної поліції в Могилів-Подільському, який за підтримки місцевої громади отримав належне матеріально-технічне забезпечення.

Юрій Педос розповів про результати діяльності вінницьких правоохоронців та поділився планами щодо нововведень у 2017-му

На патрульну поліцію покладені важливі завдання по контролю за безпекою на дорогах, затримання правопорушників, в тому числі, приїжджих, реагування на повідомлення громадян, які надходять з служби «102». Юрій Педос нагадав присутнім, що за минулий рік поліцією було затримано 19 міжрегіональних злочинних груп, які гастролювали різними областями та вчиняли злочини.

Останні два злочинні угруповання, затримані вінницької поліцією – це шахраї, які під приводом працевлаштування громадян водіями та відомою злочинною оборудкою «ваш родич затриманий поліцією», ошукали сотні людей по всій Україні.

Юрій Педос акцентував увагу присутніх на профілактичній роботі поліції з дітьми для попередження можливих негативних наслідків їх вступу до так званої організації «Синій кит», яка схиляє неповнолітніх до вчинення суїциду. На території Вінниччини завдяки проведеній роз’яснювальній роботі з вчителями, батьками, дітьми таких випадків не було. Однак, були кілька фактів, коли своєчасно звернулися батьки і поліція змогла це зупинити.

Юрій Педос проінформував присутніх про заплановані ініціативи, які мають покращити безпекову ситуацію в місті та області – це облаштування камерами відеонагляду, встановлення на виїзді з м. Вінниці та у прикордонній зоні пунктів поліції, відкриття в Головному управлінні поліції цілодобової прозорої варти з прийому громадян, які матимуть змогу у будь-який зручний час звернутися зі скаргами та пропозиціями щодо роботи поліції.

Юрій Педос розповів про результати діяльності вінницьких правоохоронців та поділився планами щодо нововведень у 2017-му

Начальник ГУНП висловив надію на підтримку депутатського корпусу у таких починаннях:

- Ми не будемо державу ділити на депутатів і поліцію, ми маємо працювати, як єдине ціле задля єдиної мети.

Після виступу керівник поліції відповів на численні запитання депутатів, які стосувалися ходу розкриття кримінальних проваджень, незаконного обігу зброї, організації роботи поліції та забезпечення належного реагування на звернення громадян.

В цілому присутні на зустрічі представники депутатського корпусу засвідчили свою підтримку керівнику поліції та готовність підтримати усі ініціативи, спрямовані на забезпечення правопорядку в регіоні.



Переглядів: 2575
Поширень: 0