За тиждень, 13 квітня, волонтери та учасники АТО з Вінниччини передадуть Президенту Литви Далі Грибаускайте зшитий україно-литовський прапор, на якому свої побажання залишили військові із усієї України. Про це   розповів голова правління Громадської Спілки "Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО" Анатолій Слівінський.

"Минулого року у березня наша Спілка проводила Міжнародний форум "Ветерани війни за МИР", у якому завдяки скайп-зв’язку взяли участь представники литовського сейму. Вони запевнили, що Литва є надійним партнером України, а литовці щиро вболівають за наших бійців у зоні АТО. Розповідаючи нашим захисникам про допомогу Литви, бійці України виступили з ініціативою підписати бойовий прапор для литовського народу та Президента Литви Далі Грибаускайте на знак подяки за підтримку та допомогу. А вже 25 квітня минулого року ми вперше повезли в АТО зшитий україно-литовський прапор. Скрізь, де зупинялися, щоб передати гостинці, там і розписувалися українські солдати", - розповів Анатолій Слівінський.

Вінничани передадуть Президенту Литви україно-литовський прапор, підписаний військовими в зоні АТО

Прапор разом із волонтерами об'їхав всю передову, часто, каже голова відокремленого підрозділу Громадської Спілки "Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО" Валентина Вельган, доводилося підписувати в окопах та на колінах.

"Це бойовий прапор , його не підписували в офісі на столі, хоча заїздили в землянки до хлопців, а зазвичай це було на колінах в окопах, на мішках, автомобілях і БТРах. Однак, наша делегація в Литву буде вести і листа від матерів та родичів полонених , які знаходяться зараз на території невизнаних республік ДНР і ЛНР. Громадська організація "Берегиня" , яку створили матері полонених підготували лист з проханням приділити особливу увагу долі наших полонених, адже на сьогодні це питання заполітизоване і Мінські зустрічі не приносять бажаних результатів, а матері та рідні чекають синів, батьків", - зауважила Валентина Вельган.

Вінничани передадуть Президенту Литви україно-литовський прапор, підписаний військовими в зоні АТО

Розписався на прапорі учасник АТО, головний спеціаліст Центрального міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасники АТО Олег Дмитрійчук. За його словами, підписувати прапори з побажаннями миру та благополуччя для бійців АТО стало уже традицією.

Вінничани передадуть Президенту Литви україно-литовський прапор, підписаний військовими в зоні АТО

"Традиція підписання прапорів розпочалася в зоні АТО, коли ми, військові, демобілізувалися та збиралися додому, то купували прапор на згадку і ставили один одному підписи з побажанням. Це були дуже трепетні моменти, адже побажання були від щирого серця, вірю, що вони здійсняться. Знаю, що підписати бойовий прапор пані Президенту Литви є честь кожному бійцю АТО: від солдата до офіцера. Литва це одна із перших країна ,яка підтримала нас, нашу зовнішню політику на світовому рівні", - зауважив Олег Дмитрійчук.



Переглядів: 2661
Поширень: 0