Відремонтована частина проспекту Космонавтів вже для багатьох вінничан стала улюбленим місцем відпочинку. Проте, на жаль, деякі люди не шанують роботу інших та руйнують благоустрій, зроблений, в тому числі й для них. Вандали пошкоджують лавочки, вишкрябуючи на них різні написи, був навіть випадок запалювання багаття на газоні. Коли робітники почали облаштовувати фонтан, люди стали розхитувати конструкції, що може їх пошкодити. Тому Муніципальна поліція посилить патрулювання в цьому районі, щоб не допускати таких ситуацій. А на тих, хто не реагуватиме на зауваження - накладатимуть штраф, який може складати до 1360 грн, а також порушники будуть зобов’язані за власні кошти відшкодувати нанесений збиток.

У 2015 році розпочався масштабний проект по реконструкції проспекту Космонавтів. Тоді була виконана перша черга робіт: від літака до вул. Порика. А минулого року розпочалась друга черга реконструкції – від Порика д Келецької. Тут розширено проїзджу частину дороги, відновлено тротуари, зроблено освітлення та велодоріжку. В цьому році робітники ремонтуватимуть третю чергу проспекту.

«З настанням тепла багато вінничан відпочивають на проспекті Космонавтів, адже для цього тут створено всі умови: комфортні лавочки, освітлення, тротуари вимощені плиткою тощо. Проте, почастішали випадки, коли люди псують елементи благоустрою. Не минуло й року, як вандали почали вишкрябувати на нових лавочках різні написи, тільки зазеленів газон, як хтось вже запалив на ньому вогнище. А елементи фонтану, який зараз облаштовують, люди почали розхитувати, не розуміючи, що таким чином можуть їх пошкодити», – каже начальник КП «Муніципальна поліція» Василь Гайовик.

Василь Гайовик зазначив, що для того, щоб не допустити пошкодження елементів благоустрою на відремонтованому проспекті Космонавтів, працівники «Муніципальної поліції» посилять патрулювання цієї ділянки. Також він нагадав, що на проспекті встановлено відеонагляд. «Згідно Правил благоустрою штраф за їх порушення може складати до 1360 грн., – зазначив Василь Гайовик.

Якщо вінничани стануть свідком порушення Правил благоустрою, про них можна повідомити за тел. +38(050)-747-65-63, або надіслати фотографію і коментарі через Viber.



Переглядів: 5897
Поширень: 0