Як повідомив газеті „Місто" начальник управління комунального господарства та благоустрою Ігор Корольчук, дві великі за ємністю автівки „Глобус" вже прибирають міські шляхи. Випробували на ефективність меншого за обсягами пилососа - це „Глобус" моделі „City Cat 5000". Він здатний вмістити в своєму контейнері п\'ять кубометрів сміття та 800 літрів води.


- Проект із закупки цих машин вартістю три мільйони 800 тисяч гривень, - розповідає Ігор Корольчук. - Два великих „Глобуси", які прибирають місто вночі, мають з\'ємне обладнання. Тобто їх можна переобладнати на зимовий період, щоб вони посипали вулицю протиожеледними матеріалами. Ця процедура займає не більше двох годин. Новий автомобіль - „Міський Кіт 5000" та ще такого ж типу, але маленький - обсягом до 2000.

Ігор Корольчук повідомив, що „City Cat" призначений для прибирання вулиць і майданів. Менший за обсягами автомобіль - прибиратиме навіть під лавочками.
- Вже вся Європа перейшла на автівки такого типу, - каже технічний директор компанії „Глобус-Авто" Анатолій Тернавський. - Вони здатні замінити 20 двірників. Ми їх збираємо в Україні, комплектуючі ж отримуємо зі Швеції. У мільйонному Харкові вже працює 12 таких машин.

Ефективність всіх цих транспортних засобів значно менша, якщо поверхність, яку вони прибирають, нерівна або ж неправильно встановлені бордюри.


Переглядів: 4605
Поширень: 0