На останній сесії міської ради 28 квітня депутати схвалили проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передачу їх у власність 27 учасникам антитерористичної операції та членам сімей загиблих на Сході країни військових. Ще десятьом військовим, які захищали Україну на Донбасі, надали дозвіл на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, чим дали старт процесу оформлення документів. За ці рішення проголосувало 43 депутати з 51-го присутнього.

Земельні наділи в порядку черговості отримують учасники АТО, які включені до Єдиного реєстру на отримання земельних ділянок. Здебільшого це території, які раніше належали сусіднім сільським та селищним радам, а після розширення меж міста увійшли до складу Вінниці.

Місце знаходження ділянок визначається під час жеребкування. Таким чином унеможливлюється корупційний ризик, оскільки всі знаходяться в однакових умовах і розмір та місце розташування наділу визначається відкрито і прозоро. Це питання врегульовано спеціальним Положенням.

Після жеребкування учасники АТО або члени загиблих військових починають оформляти ділянки, відповідно до встановленої законодавством процедури. У Вінниці військові, які отримують наділи, сплачують лише за землевпорядну документацію, яку виготовляє проектна організація. Матеріали, які виготовляють в департаменті земельних ресурсів міської ради, для АТОвців безкоштовні. Для сімей загиблих учасників АТО все оформлення документів здійснюється на безоплатній основі, усі витрати бере на себе міський бюджет.

На минулій сесії міської ради процедура оформлення документів закінчилась для 27-ох сімей АТОвців – депутати міської ради затвердили проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передали їх у власність (27-ме питання порядку денного). Ці наділи знаходяться на 1-му, 2-му та 3-му провулках Авіаційних, на територіях, які раніше належали Вінницько-Хутірській сільській раді. Серед власників цих ділянок є не лише військові, які воювали на Донбасі, а й члени родин загиблих учасників АТО.

Також на сесії депутати схвалили рішення, яким надають право учасникам бойових дій розпочати процедуру оформлення земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку (28-ме питання порядку денного). Дозвіл на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок отримало дев’ять військовослужбовців, ще один АТОвець починає оформляти ділянку для будівництва індивідуального гаража. Переважна більшість ділянок знаходяться на території, яка раніше була у власності Лука-Мелешківської сільської ради.

Для довідки:

У 2016 році учасникам АТО, сім'ям загиблих та пільговим категоріям громадян було виділено 257 земельних ділянок (в т. ч. мешканцям м. Вінниці – 129 наділів, решта – за поданнями сільських рад).​



Переглядів: 3073
Поширень: 0