18 травня о 14:00 на Площі Європейській молоді люди Вінниці попрощались з заполітизованими проросійськими сайтами. Серед яких – відома соціальна мережа «Вконтакте», соціальна мережа «Однокласники» та пошукова система плюс поштовий сервіс «Яндекс».

Як відомо, 15 травня було оприлюднено рішення про заборону вищезазначених сайтів та багатьох інших на території України. Даний закон вступить в дію не пізніше 1 червня 2017 року.

Ми сьогодні прощаємося з російськими мережами «Однокласники», «Вконтаке» та «Яндекс» і викидаємо їх у сміттєвий бак. Прийнято рішення РНБО щодо блокування системи мереж. Вони несуть багато неправдивої інформації та пропаганди. Ту інформацію, яка є в мене в «ВК» я вилучу і видалю сторінку, — каже організатор акції Дмитро Мира.

 Прогресивна молодь Вінниці присвятила заполітизованим проросійським сайтам прощальний перфоменс

Після прощального перфомансу, учасники акції поклали квіти до пам'ятного знаку героям Небесної Сотні та військовим, що загинули в АТО.

 Прогресивна молодь Вінниці присвятила заполітизованим проросійським сайтам прощальний перфоменс

Основна причина таких кардинальних дій – заполітизовані проросійські спільности, що діють через основну частину вищезазначених сайтів.

Загалом, у санкційному списку опинилось 468 юридичних та 1228 фізичних осіб. Термін санкцій для юридичних осіб продовжується терміном на 1-3 роки, для фізичних – терміном на 1-5 років, а також – безстроково. Щодо соціальних мереж – на них планується ввести санкції на три роки.

Молодь Вінниці на власні очі переконалась у цьому, знайшовши величезну кількість груп в «Вконтакте» з антиукраїнської пропагандою, образами, погрозами країні, продажем зброї, закритими сепаратистськими спільнотами.

 Прогресивна молодь Вінниці присвятила заполітизованим проросійським сайтам прощальний перфоменс

Тому молодь охоче підтримує ініціативу РНБО щодо даних санкцій. У знак підтримки молоді люди Вінниці зберуться з роздрукованими «скрінами» подібних спільнот, зімнуть ці аркуші і викинуть у смітник.



Переглядів: 3648
Поширень: 0