​26 травня у Вінниці стартував перший модуль навчальної програми управлінського розвитку під назвою «Майстерня міських проривів». Це піврічний навчальний курс з проектного менеджменту, який допоможе створити цікаві проекти розвитку міста. Шість-сім з них в подальшому у Вінниці будуть реалізовані. Навчальний курс проходить в рамках проекту «Інтегрований розвиток міста Вінниця», який реалізовується за підтримки німецької урядової компанії GIZ. У відкритті програми «Майстерня міських проривів» взяв участь міський голова Сергій Моргунов та відомий український менеджер-економіст, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи, екс-міністр економічного розвитку та торгівлі України Павло Шеремета.

Учасниками навчального курсу стали біля 60 службовців, працівників комунальних підприємств, викладачів вузів, депутатів міської ради та громадських активістів. Протягом шести місяців вони працюватимуть над розробкою і втіленням інноваційних проектів стратегічного розвитку міста, одночасно отримуючи мінімальний теоретичний базис, необхідний для реалізації власного проекту. Ця програма реалізовується Вінницькою міською радою та КП «Інститут розвитку міст» у партнерстві з майстернею стратегій «Прорив» (керівник – Павло Шеремета) за підтримки німецької урядової компанії «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» у рамках проекту «Інтегрований розвиток міст України». Загалом навчальним курсом передбачено шість тематичних модулів – «Стратегія», «Проекти», «Фінанси», «Впровадження», «Команда» та «Комунікація».

У Вінниці відомий менеджер-економіст Павло Шеремета відкрив навчальний курс з проектного менеджменту «Майстерня міських проривів»

«Цей проект дуже важливий для подальшого розвитку Вінниці, як справжнього європейського міста. Ми сьогодні працюємо з німецькою урядовою організацією GIZ щодо формування Концепції інтегрованого розвитку Вінниці. А це більш ширше поняття, чим стратегія, – каже Сергій Моргунов. – В рамках Концепції інтегрованого розвитку міста будуть визначені проекти, які є актуальними для територіальної громади. Вони будуть відпрацьовані по всіх відповідних стандартах за допомогою наших експертів, і в майбутньому 6-7 з них будуть представлені на розгляд громади, і будемо приймати рішення щодо їх реалізації. Важливо визначити дійсно найбільш актуальні пріоритетні напрямки, які сьогодні хвилюють територіальну громаду. Приємно, що у навчанні беруть участь не тільки чиновники, а й представники громадських організацій, депутати міської ради. Це свідчить про те, що перший пріоритет «Сильна територіальна громада» сьогодні реалізується на практиці».

У Вінниці відомий менеджер-економіст Павло Шеремета відкрив навчальний курс з проектного менеджменту «Майстерня міських проривів»

«Це не навчання, а допомога, бо це ваші проекти. Тут є елемент навчання, але я наголошую на прорив. На тому, що через шість місяців ми повинні по тих галузях і напрямках, які зазначені в стратегії «Вінниця-2020», зробити перші прориви. Буде максимум практики, тому що якщо говорити про навчання менеджменту, то йому вчаться у «управлінських окопах», а тут у нас буде можливість подумати про наш досвід, як зробити його ефективнішим і як зробити вінничанам ще краще. Наша ціль допомогти вам», - зазначає Павло Шеремета.

У Вінниці відомий менеджер-економіст Павло Шеремета відкрив навчальний курс з проектного менеджменту «Майстерня міських проривів»

Представник німецького бюро співробітництва GIZ Надія Богатиренко каже, що була збентежена, коли побачила, що на курс з проектного менеджменту зареєструвалося 60 осіб, коли розраховували максимум на 40. «Це свідчить про те, що ця тема на часі і що це потрібно вінничанам. Навчання відбувається в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», які підтримуються Урядами Німеччини та Швейцарії, головний компонент якого є навчання. Наша програма включає чотири міста-партнера: Полтаву, Чернівці, Житомир та Вінницю. Якщо у інших містах курс включає чотири модулі, то у Вінниці - шість. Вінниця завжди інноваційна, вона лідирує», - каже Надія Богатиренко.



Переглядів: 4020
Поширень: 0