26 травня, під час чергового засідання міської ради депутат Віктор Мартинюк звернувся до міського голови Сергія Моргунова та депутатського корпусу з ініціативою присвоїти скверу, який знаходиться на Старому міста на перетині вулиць Тараса Сича (колишня вул.Стаханівська) і Якова Шепеля (колишня вул. Примакова), ім’я вінничанина, який загинув в АТО, а раніше проживав у цьому мікрорайоні, Євгенія Костюка.

Також він запропонував створити тут зону відпочинку. «Пропоную також висадити у цьому сквері нові дерева в честь загиблих воїнів-вінничан і залучити до цього учнів 11-ї школи, де навчався Євгеній Костюк», - звернувся до колег Віктор Мартинюк.

У Вінниці з’явиться сквер імені Євгенія Костюка, 19-річного вінничанина, який загинув в АТО

Міський голова Сергій Моргунов одразу ж дав доручення департаменту архітектури та містобудування міської ради опрацювати це питання та запропонувати архітектурні рішення облаштування скверу. «Також звертаюсь до департаменту соціальної політики – посприяйте сім’ї Євгенія Костюка у вирішенні питання присвоєння загиблому воїну статусу учасника бойових дій, оскільки він пішов на війну добровольцем», - сказав Сергій Моргунов.

Євгеній Костюк помер від важкого поранення в Донецькій області. Він підірвався на розтяжці в районі шахти «Бутівка», коли йшов на завдання. Крім нього, тоді поранило ще чотирьох воїнів, але основний удар він прийняв на себе. Євген загинув у червні 2016 року, через два місця йому б виповнилось 20 років. Він провів на фронті два роки. На війну пішов добровольцем. ​



Переглядів: 4714
Поширень: 0