7 червня у залі засідань міської ради представили 17 проектів, які беруть участь у конкурсі фінансової підтримки громадським організаціям на реалізацію соціально-культурних проектів. Серед них – створення театральної студії для людей з порушенням слуху, проект-дослідження «Культурний ландшафт Вінниці: від минулого до майбутнього». А також – проведення дозвілля для дітей та підлітків «Веселі канікули», фестиваль «VinArtStreet» тощо. Конкурсна комісія протягом тижні визначить, на реалізацію яких проектів громадські організації отримають кошти з міського бюджету.

Вже шість років поспіль у Вінниці проводиться конкурс щодо фінансової підтримки соціально-культурних проектів громадських організацій (ГО) та спілок. У цьому році термін подачі проектів тривав 32 дні: з 14 квітня до 15 травня. У міському бюджеті на 2017 рік для підтримки розвитку ініціатив громадських організацій та спілок заплановано 800 тисяч гривень. На розгляд конкурсної комісії подано 17 заявок від 14 громадських організацій.

Засідання конкурсної комісії відкрив секретар міської ради Павло Яблонський. «Одним з пріоритетів Стратегії розвитку міста «Вінниця 2020» є сильне громадське суспільство. Виконуючи поставлені цілі та задачі міська рада кожного року виділяє певні суми коштів, формуючи бюджет для підтримки громадських організацій», – каже Павло Яблонський.

Павло Яблонський

Вінницька громадська організація молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» представила на конкурс проект «Ми хочемо бути поруч з Вами». Він має на меті створення театральної студії для людей з порушенням слуху, шляхом вивчення англійської мови за допомогою мови жестів. ГО «Вінницьке історичне товариство» подали проект-дослідження «Культурний ландшафт Вінниці: від минулого до майбутнього». У ньому йдеться про формування локальної ідентичності містян, вплив на самоідентифікацію вінничан як свідомих мешканців міста з особливою культурою.

Громадська організація «Всеукраїнське об’єднання «Розвиток. Розвиток» представила проект щодо проведення культурно-мистецького фестивалю «Крок до мрії». Він має на меті підтримку талановитих та обдарованих дітей, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із багатодітних та малозабезпечених родин, дітей з обмеженими можливостями шляхом організації та забезпечення їхньої участі у соціальних, культурних заходах та Всеукраїнському конкурсі творчості і таланту «Крок до мрії». Також на конкурс подано проекти «Секрети економії для маленьких дошкільнят» від ГО «Крок назустріч», Міжнародний конкурс духової музики «Vin Venti» в рамках фестивалю «Vinnytsia Adolphe Sax Festival – 2017» від ГО «Центр «культурна стратегія– XXI» та інші.



Переглядів: 2649
Поширень: 0