24 червня на Європейській площі відбудеться перший публічний день-презентація унікального вінницького села – СТІНА (Томашпільський район). Це має закласти добру традицію популяризації сіл і містечок Вінниччини серед міського населення, що дасть змогу промоції громад в період реформи децентралізації.

Впродовж року українські волонтери та волонтери з чотирьох країн світу громадської організації «Наше Поділля» досліджують історію села, відкривають все нові і нові факти.

Працюють з місцевою громадою щодо популяризації історії села, розробки місцевих брендів, впровадження проектів громадської ініціативи.

В суботу вінничан запрошують на День Стіни - презентацію унікального села Томашпільського району

Стіна, Томашпільський район. Михайлівська церква кінця XVIII століття ,(фото з блогу Вінниччина невідома)

У суботу під час «Дня Стіни» місцеві жителі та волонтери ознайомлять вінничан з історією та легендами Стіни, зможуть побачити, почути та відчути енергетику цього неймовірного місця на Поділлі. В програмі:

  • показ відео, та прослуховування звукових перформенсів, які були зняті/записані українськими та іноземними волонтерами – з Австрії, Франції, Італії, Польщі;
  • Унікальна фольклорна спадщина (пісні, які відомі лише в Стіні) у виконанні ансамблю «Русавочка»,
  • Знайомство з унікальною стінянською вишивкою, її історією
  • А ще майстер класи, фотовиставка і дружня атмосфера.

Унікальна стінянська вишивка

Фото зі сторінки "Наше Поділля" у мережі Фейсбук

Також всі учасники матимуть унікальну можливість відправити листівку своїм рідним чи друзям та запросити їх відвідати Стіну і побачити ці унікальні місця на власні очі.

Волонтер Корпусу Миру – Джеремая Джонсон розповість про екологічний центр, який зараз створюється в Стіні організацією «Наше Поділля» і на базі якого відбувається обмін досвідом та поглядами на екологію міської та сільської молоді (екологічне будівництво, поводження з побутовими відходами в умовах сільської місцевості тощо).

Цей проект став можливий завдяки підтримці департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної державної адміністрації, програмі «ERAZMUS+», а також підтримки місцевих партнерів: організації ПангеяУльтима, місцевих жителів Стіни, Вінницького прес-клубу.

Приходьте на площу Європейську 24 червня, в суботу о 14 годині.

В суботу вінничан запрошують на День Стіни - презентацію унікального села Томашпільського району

Фото зі сторінки "Наше Поділля" у мережі Фейсбук

Для інформації:

Село Стіна оповите легендами та історичними звитягами село на Поділлі. В різні періоди поселення називалось по різному. Різним був і розмір поселення та його значення. Це зараз Стіна одне з тисяч сіл на Поділлі, а ще у 16-17 століттях це було велелюдне містечко з добре укріпленою фортецею, міцними мурами та жвавою торгівлею. Містечно де творилась сама історія Поділля.



Переглядів: 7240
Поширень: 0