Вінницькі школярі, які перемогли у міському конкурсі «Вінниця – Туреччина. Молодіжний погляд», отримали в подарунок путівки в Туреччину. По поверненню до Вінниці юнаки та дівчата поділились враженнями. Зустріч відбулась у міській раді. Учні розповіли, що їм вдалось дізнатись багато нового, вдосконалити знання з іноземних мов, а також – розповісти за кордоном про Україну та Вінницю зокрема.

Школярі розповіли, що вони побували в містах Даламан, Фетхіє та Мармарис. Вони зазначили, що хтось вперше виїхав за кордон, хтось вперше полетів літаком, а хтось вперше побував на морі. Юнаки та дівчата були в захопленні, побачивши з висоти пташиного польоту землі України та Туреччини. Також їм сподобалась турецька природа, кухня тощо.

Однією з переможниць конкурсу стала учениця школи №36 Анна Климчук. «В Туреччині я побувала перший раз, мене дуже вразило море, привітні люди, мені вдалось підвищити рівень знань англійської мови. Взагалі, такі подорожі розширюють кругозір. Я знайшла багато друзів, познайомились з жителями Туреччини, запрошували їх до Вінниці, розповідала про нашу країну, місто. До речі, багато людей казали, що у них і раніше було бажання приїхати до України, а тепер – ще більше. Цікавились Вінницею, фонтаном, а ми розповідали про наше європейське місто», - розповіла дівчина.

Переможці конкурсу «Вінниця – Туреччина. Молодіжний погляд» дефілювали в Туреччині у вишиванках та розповідали про Вінницю

«Подібні конкурси дуже потрібні, адже вони стимулюють нас розвиватись й далі. Залишилось дуже багато позитивних вражень, емоцій. В Мармарисі ми зробили дефіле у вишиванках, це було надзвичайно. Перехожі дивились, запитували, чи ми з України, говорили, що багато знають про нашу країну. Ми вдячні організаторам конкурсу за можливість побувати в Туреччині та розповісти про нашу рідну країну, ми й далі робитимемо все можливе, щоб про нашу державу дізнавались не лише в Туреччині, а й в інших країнах», – каже школярка Валерія Лисенко.

На зустрічі з учнями була заступник міського голови Галина Якубович. «Ви отримали чудові враження, гарно відпочили, знайшли друзів і продемонстрували частинку української культури у вигляді вишиванки жителям Туреччини. Бажаю вам подальших перемог у конкурсах та в житті, нехай ваші мрії збуваються», – зазначила Галина Якубович.

Переможці конкурсу «Вінниця – Туреччина. Молодіжний погляд» дефілювали в Туреччині у вишиванках та розповідали про Вінницю

Міський конкурс «Вінниця – Туреччина. Молодіжний погляд» проводиться з метою налагодження співпраці та дружніх зв’язків із Туреччиною, а саме із містами Даламан, Фетхіє та Мармарису, активізації учнівської діяльності задля розвитку міста Вінниці, виявлення та підтримки учнів, які займають активну життєву позицію, займаються громадською діяльністю. Організатори конкурсу – департамент освіти Вінницької міської ради, комунальне підприємство «Інститут розвитку міст», туристичний оператор «JoinUP».

Враження від подорожі вінницьких школярів можна переглянути у спецрепортажі телеканалу ВІТА:



Переглядів: 3099
Поширень: 0