У Вінниці продовжують реалізовувати проекти, які орієнтовані на підвищення безпеки руху пішоходів та водіїв на дорогах міста. Зокрема, після моніторингу міських перехресть, який проводили працівники профільного департаменту мерії та представники патрульної поліції і громадськості, на перехресті вулиць Пирогова та Данила Галицького (колишня 40-річчя Перемоги) облаштують ще один "острівець безпеки". Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук написав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"Там жвавий рух автотранспорту та довга зона пішохідного переходу, тому є високий ризик створення аварійних ситуацій.

Як показує досвід, влаштування таких елементів знижує ризик травмування в ДТП на перехрестях. Нещодавно були облаштовані «острівці безпеки» по вулиці 600-річчя – навпроти торговельного центру; зроблено підвищений перехід на перехресті проспекту Космонавтів і Порика; облаштовано безпечний перехід на перетині вулиць Пирогова та Гніванського шосе", - написав С.Моргунов.

На перехресті вулиць Пирогова та Данила Галицького облаштовують "острівець безпеки"

Як зазначив очільник міста, під час облаштування «острівців безпеки» до підрядників ставляться вимога  робити їх доступними і для батьків з дитячими візочками, і для людей з особливими потребами.



Переглядів: 3678
Поширень: 0