В рамках проекту «Країна рівних можливостей» протягом трьох днів у Вінниці проходить семінар «Інклюзивні рішення в дії», учасниками якого є представники влади та громади з восьми міст України. В рамках семінару учасники знайомляться з доступністю середовища у нашому місті. Також сьогодні делегація мала зустріч з заступником міського голови Владиславом Скальським.

Серед іншого, в рамках триденного семінару учасники знайомляться з прикладами залучення людей з інвалідністю до розвитку громад та кращими практиками, що вже впроваджені у Вінниці. А загалом метою проекту «Країна рівних можливостей» є аналіз нормативно-правової бази та з’ясування поточної ситуації з прийняття інклюзивних рішень на державному рівні та рівні муніципалітетів. В подальшому будуть готуватися пропозиції до змін законодавства. Проект реалізовується Громадською організацією молоді з обмеженими фізичними можливостями "Гармонія" спільно із Уповноваженою Уряду з питань прав людей з інвалідністю Раїсою Панасюк.

В рамках семінару учасники мають можливість ознайомитися з інклюзивними рішеннями Вінниці, а також поспілкуватися з керівниками різних закладів. Сьогодні вони мали зустріч з заступником міського голови Владиславом Скальським.

«У нас з усіма є контакт, і це саме цінне, коли є така дружня співпраця громадськості з владою. Навпаки – до нас телефонують і радяться. Коли працюєш на результат, тоді хочеться більше робити, щоб місто було комфортним і корисним всій громаді», - зазначає Уповноважена Уряду з питань прав людей з інвалідністю Раїса Панасюк.

Раїса Панасюк та Владислав Скальський

Владислав Скальський підтвердив, що приклад співпраці громадських організацій, які опікуються проблемами людей з особливими потребами у Вінниці, є досить позитивним, і це дає можливість вирішувати нагальні питання швидко та оперативно.

Гостей цікавило, як у Вінниці вирішується проблема доступності у багатоквартирних будинках, до транспорту та навчальних закладів. «Ми вражені вашою транспортною доступністю, що стосується громадського транспорту, а також Службою перевезення. На жаль, в Мелітополі немає ні адаптованого громадського транспорту, ні Служби перевезення, але ми працюємо в цьому напрямку», - каже керівник проекту «Благодійного об’єднання «Соціальний фонд» Катерина Кучина



Переглядів: 2554
Поширень: 0