Сьогодні у Вінниці з офіційним візитом перебуває Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні пан Лі Янг-Гу. Серед іншого, гість ознайомився з роботою вінницького Центру адміністративних послуг. Екскурсію Прозорим офісом пану Послу провів міський голова Сергій Моргунов.

Мер розповів, які саме спеціалісти і служби приймають у Прозорих офісах міста, а також за якими алгоритмами здійснюється надання послуг вінничанам, що мінімізує будь-які корупційні складові. Також Сергій Моргунов показав, де він проводить прийом городян та де спілкуються із вінничанами його заступники й директори департаментів. Надзвичайний і Повноважний Посол зазначив, що таких кабінетів немає навіть в Кореї.

За словами директора департаменту адміністративних послуг міської ради Ірини Копчук, згідно зі статистикою за останні півроку до Прозорих офісів Вінниці звернулося 350 тисяч людей, це фактично населення обласного центру. Кожний з чотирьох Прозорих офісів щодня відвідує від 900 до 1,5 тисячі людей. Однак багато послуг надається за принципом екстериторіальності, тобто до вінницьких Прозорих офісів за послугами звертаються відвідувачі з різних міст України.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея відвідав вінницький Прозорий офіс

«У нас є основна філософія – органи місцевого самоврядування працюють з клієнтом і повинні надавати якісну послугу. В таких чотирьох центрах люди можуть фактично отримати 90 % всіх необхідних послуг - від народження до смерті», - каже міський голова Сергій Моргунов. «Це дуже передова адміністрація і продумана система», - зазначив пан Лі Янг-Гу.

Міський голова з паном Послом також обговорили можливі напрямки співпраці.



Переглядів: 3014
Поширень: 0