Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції в Києві повідомив президент корпорації В’ячеслав МОСКАЛЕВСЬКИЙ.

За його словами, корпорація вже підписала договір і частину землі на Київській кондитерській фабриці ім. К.Маркса використовуватиме під будівництва триповерхового шоколадного «шоу руму», де зробить так званий «шоколадний музей».

«Зараз ми проектуємо будівлю, але основне завдання полягає в тому, щоб вгадати з начинкою – вона коштує колосальних грошей. Начинка подібного музею – це рівень «Діснейленду», вона коштує приблизно 2,5 тис. євро за кв. м і треба чітко розуміти, якою має бути площа для того, щоб вписатися в кошторис», - повідомив В.МОСКАЛЕВСЬКИЙ. Він додав, що площа цього музею може становити 6-8 тис. кв. м. «Це як завод, тільки завод розваг», - додав він.

В.МОСКАЛЕВСЬКИЙ відзначив, що зменшену версію такого музею корпорація запустить у жовтні цього року у Вінниці. «Ми проводимо екскурсії для дітей на всіх фабриках… Завдяки оптимізації у нас звільнився один поверх, і тепер ми маємо намір екскурсії проводити через цей шоу-рум, площею 500 кв. м, де буде виконано експозицію у зменшеному розмірі - там буде 3Д кінотеатр для дітей, плануються робот, який говорить, інтерактивні експозиції, вікторини...», - розповів В.МОСКАЛЕВСЬКИЙ.

Цікаво зауважити, що проект будівництва музейно-розважального комплексу з схожою концепцією був запропонований ще в вересні 2009 року на діловій грі «Вінниця – місто майбутнього».

Для довідки.
Кондитерська корпорація ROSHEN – один з найбільших виробників кондитерських виробів. До корпорації входять Київська, Вінницька, Маріупольська і Кременчуцька кондитерські фабрики в Україні, з 2001 р. - Липецька кондфабрика «Ліконф» (Росія), а з 2006 року - Клайпедська кондфабрика (Литва).

 


Переглядів: 4978
Поширень: 0