Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко в рамках робочої поїздки на Вінниччину привітав льотчиків із Днем Повітряних Сил Збройних Сил України.

«З нагоди Дня Повітряних Сил Збройних Сил бажаю вам мирного неба. Саме від вас, до речі, значною мірою і залежить, чи буде воно мирне. Бажаю натхнення та успіху в нелегкій ратній службі, злагоди і добробуту вашим родинам, міцного здоров’я, непохитної віри в щасливе майбутнє нашої України», - звернувся Петро Порошенко до учасників урочистостей з нагоди професійного свята, після прибуття літаком МіГ-29 до військового аеродрому у селі Гавришівка Вінницької області.

«Щиро дякую за бездоганну військову службу усім, хто сьогодні знаходиться на сторожі неба незалежної України», - сказав Глава держави.

Президент підкреслив, що українські військові льотчики, боронять країну від російського агресора. «Ви виконували й виконуєте надзвичайно складні завдання. З неба прикриваєте й захищаєте наші війська і всю нашу державу, проводите повітряну розвідку», - зазначив він і додав, що в період активних бойових дій, як і належить, льотчики знищували броньовану техніку та вогневі позиції терористів. 

Президент у Вінниці привітав льотчиків із Днем Повітряних Сил

Глава держави наголосив, що символом героїзму та жертовності стали подвиги Героїв України Костянтина Могилка та Дмитра Майбороди. «Вони загинули, давши можливість урятуватись бойовим товаришам і запобігаючи жертвам серед цивільного населення. Мешканці Слов’янська неодмінно поставлять пам’ятник пілотам літака, який 6 червня 2014 року був збитий російськими бойовиками і міг упасти на місто. Екіпаж ціною власного життя відвів літак в лісову смугу», - сказав Президент.

Президент у Вінниці привітав льотчиків із Днем Повітряних Сил

Петро Порошенко також зазначив, що український народ завжди пам’ятатиме і екіпаж Олександра Бєлого, чий Іл-76 був збитий російсько-терористичними підрозділами біля Луганського аеропорту. Рівно як і всіх військовослужбовців частин і підрозділів Повітряних Сил, які віддали своє життя за Україну.
Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих героїв.

Президент у Вінниці привітав льотчиків із Днем Повітряних Сил

«Сьогодні Повітряні Сили у взаємодії з іншими видами Збройних Сил продовжують виконувати бойові завдання. Екіпажі авіаційних бригад спільно з бойовими розрахунками зенітних ракетних та радіотехнічних підрозділів цілодобово несуть бойове чергування в системі протиповітряної оборони», - зазначив Президент.

За його словами, професіоналізм наших авіаторів відзначається на міжнародному рівні. Минулого місяця військові льотчики 831-ї бригади тактичної авіації стали переможцями в номінації «Кращий пілотаж серед країн-партнерів НАТО» на міжнародному авіаційному показі «The Royal International Air Tattoo», який проходив у Великій Британії.

Крім того, вагомим кроком до взаємосумісності з підрозділами протиповітряної оборони держав-членів НАТО була участь та успішні бойові стрільби зенітного ракетного підрозділу С-300 у міжнародних тактичних навчаннях з бойовою стрільбою «Шабла – 2017». «Це перший досвід участі підрозділів зенітних ракетних військ Повітряних Сил у такого роду міжнародних навчаннях, які відбувалися в Болгарії цього року», - зауважив Глава держави.

Президент у Вінниці привітав льотчиків із Днем Повітряних Сил

Петро Порошенко підкреслив, що цього року на відновлення боєздатності, утримання, експлуатацію та ремонт озброєння і військової техніки Повітряним Силам виділено з Державного бюджету понад мільярд гривень. «Це дозволить поставити у військові частини понад 40 основних зразків озброєння і техніки. Бойовий склад вже поповнили відремонтовані і модернізовані літаки, зенітні ракетні та радіолокаційні комплекси. Впродовж першого півріччя після модернізації та ремонту до бойових військових частин вже передано літаки Су-24М, Су-25М1, Су-27УБМ1, МіГ-29, Ан-26 та Л-39, радіолокаційні комплекси «Малахіт», «Пелікан», - повідомив Президент.

Глава держави зазначив, що війна прискорила зміни в програмі підготовки льотного складу, на 50 годин збільшився наліт на кожного курсанта, зросли вимоги до підготовки пілотів в умовах, наближених до бойових. «Минулорічні випускники Харківського національного університету Повітряних Сил першими в історії вишу не лише опанували техніку пілотування бойовими літаками МіГ-29 та Су-25, а й здійснили вильоти на бойові завдання», - зауважив він.



Переглядів: 4228
Поширень: 0