З нагоди Дня Повітряних Сил Збройних Сил України Президент Петро Порошенко вручив високі державні нагороди бойовим льотчикам під час робочої поїздки до Вінницької області.

Орденом Данила Галицького нагороджено заступника начальника управління бойової підготовки Командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковника Сергія Боціяна. У період з 19 грудня 2014 року по 5 березня 2015 року полковник виконував завдання у зоні антитерористичної операції у Краматорську на посаді офіцера з авіації відділу Повітряних Сил штабу АТО.

Полковник Боціян неодноразово виконував польоти у складі екіпажу вертольоту Мі-8 у якості бортового стрілка. Тричі призначався старшим групи з пошуку уламків ворожих безпілотних літальних апаратів. Під час обстрілу аеродрому Краматорськ 10 лютого 2015 року проявив мужність та витримку.

Медаллю «За військову службу Україні» нагороджено начальника штурманської служби – головного штурмана повітряного командування «Центр» Повітряних Сил Збройних Сил України полковника Ігоря Климчука.

Полковник Климчук – військовий льотчик 1-го класу, підготовлений до ведення бойових дій вдень та вночі, а також в якості інструктора на літаку Л-39. Освоїв літаки Л-39, МіГ-21, МіГ-29. Загальний наліт складає 919 годин.

Під час проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей Ігор Климчук входив в групу застосування авіації в якості головного штурмана. Організовував несення бойового чергування з протиповітряної оборони держави та бойове чергування по виконанню завдань в інтересах антитерористичної операції винищувальною авіацією на основних та оперативних аеродромах. Протягом 2014 року безпосередньо здійснював керівництво планування застосування авіації при виконанні спеціальних та бойових завдань в зоні проведення антитерористичної операції. Організував забезпечення постійної бойової роботи придатних сил та засобів винищувальної авіації з оперативного аеродрому Дніпропетровськ та додатково розгорнутих пунктів управління, здійснював безпосереднє управління черговими силами та діями авіації.

Президент у Вінниці нагородив військових льотчиків з нагоди Дня Повітряних Сил ЗСУ

Медаллю «За військову службу Україні» також нагороджено командира окремої радіолокаційної роти майора Романа Костя. В період з 7 листопада 2015 року по 16 лютого 2016 року Роман Кость безпосередньо брав участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей. За період перебування офіцера в районі проведення антитерористичної операції було виявлено понад 127 безпілотних літальних апаратів російсько-терористичних військ.

Завдяки його вмілим діям по своєчасному виявленню, супроводженню та точному визначенню координат об'єктів, зенітно-ракетними підрозділами було знищено більше 4 безпілотних літальних апаратів. За час перебування в зоні проведення антитерористичній операції майор Кость не допустив втрат особового складу.



Переглядів: 4434
Поширень: 0