Сьогодні, 8 серпня, відбулось чергове засідання комісії по розгляду матеріалів про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Вінниці». На ньому вінницький соціолог та представник ГО «СОЦІНФО» Віктор Белінський презентував результати опитування, проведеного серед вінничан з приводу визначення кандидатури на це присвоєння цього звання у 2017 році. Переважна більшість опитаних мешканців міста серед усіх претендентів обрали голову ГО «Гармонія» Раїсу Панасюк. Тож комісія буде саме її рекомендувати на розгляд членів виконавчого комітету міськради. Остаточне рішення щодо присвоєння звання «Почесний громадянин Вінниці» приймуть депутати міської ради на серпневій сесії.

Соціологічне опитування вінничан по питаннях визначення кандидатури на присвоєння звання "Почесний громадянин міста Вінниці" було проведене з 3 по 6 серпня 2017 року. У дослідженні взяли участь 1200 мешканців міста віком від 18 років і старше. Опитування проводилось за місцем проживання респондентів. Люди обирали претендентів на почесне звання з 12-ти кандидатів.

На питання, хто зі списку найбільш достойний отримати звання Почесного громадянина Вінниці, відповіді респондентів розподілились наступним чином:

  • перше місце отримала Панасюк Раїса Василівна – 35,92%,
  • на другому місці з відривом від лідера у 27,25% - Височанська Тетяна Григорівна – 8,67%,
  • третє місце за Кузьміним Іваном Васильовичем з результатом 7,92%.

Раїса Панасюк

Фото зі сторінки Раїси Панасюк у мережі Фейсбук

Далі йдуть:

  • Капуста Сергій Миколайович – 7,25%,
  • Вотчер Юлія Луківна – 7,08%,
  • Козюк Володимир Євгенійович – 5,75%,
  • Костенко Інгрет – 5,17%,
  • Левицький Анатолій Іванович – 4,00%,
  • Подолинний Анатолій Мусійович – 3,75%,
  • Соловей Петро Омелянович – 3,58%,
  • Лєта Іван Іванович – 3,33%
  • і завершує список Кобець Василь Дмитрович з результатом 1,83% голосів респондентів.

Слід зазначити, що лише 5,75% респондентів відповіли, що жоден з кандидатів не достойний звання «Почесний громадянин міста Вінниці».

«Репрезентативність вибірки забезпечувалась двоступеневим районуванням (район міста і сектор опитування), а також контролювалась за статтю і віком. Територія міста була поділена на 24 сектори (мікрорайони). Таким чином, структура розселення, щільність населення у мікрорайонах міста, статево-вікова структура дорослого населення були враховані при формуванні вибіркової сукупності. Вибірка представляє собою зменшену модель генеральної сукупності (дорослого населення) за основними характеристиками, включаючи структуру зайнятості. Процедура відбору забезпечувала всім вінничанам практично рівні шанси потрапити у вибірку. Похибка репрезентативності вибірки з імовірністю 0,954 не перевищує 3%», - розповів Віктор Белінський.

Респондентів також запитували, чи підтримують вони рішення комісії про опитування вінничан. Переважна більшість мешканців відповіла «так, необхідно враховувати думку вінничан» - 88,83%; тих, хто вважає, що визначати кандидатуру повинні лише члени спеціальної комісії - 4,75%; респондентів, які не змогли визначитися із відповіддю - 6,42%.

Завершуючи опитування інтерв'юери запитували респондентів, як вони взагалі ставляться до такого конкурсу: позитивно чи негативно? Переважна більшість опитаних відповіла, що до конкурсу вони ставляться цілком позитивно (82,92%), негативне ставлення до проведення конкурсу висловили 7,92% респондентів, 9,17% - не мають певної думки з цього приводу.​



Переглядів: 3188
Поширень: 0