У Вінниці за перше півріччя цього року зроблено капремонт дорожнього покриття загальною площею 54 тис. м2, встановлено понад 270 світлодіодних світильників вуличного освітлення. Наразі проводиться третій, завершальний етап реконструкції проспекту Космонавтів, триває реконструкція площі Костянтина Могилка. На стадії завершення внутрішньо-будівельні роботи та утеплення зовнішніх стін муніципального будинку по вул. П.Запорожця. Про ці та інші заходи з розвитку міста йшлось сьогодні на засіданні виконкому під час звіту по виконанню Програми економічного і соціального розвитку Вінниці за I півріччя 2017 року.

«Завдяки злагодженій роботі міської влади, підприємств, установ та організацій в місті вдалось утримати позитивну динаміку розвитку. Про це свідчать результати проведених рейтингових досліджень, згідно з якими Вінниця підвищила високий рівень інвестиційної привабливості. За версією Міжнародного республіканського інституту Вінниця втретє отримала визнання найкомфортнішого міста для життя серед 24-х міст України. Також були ухвалені важливі рішення, спрямовані на стабілізацію економічного розвитку міста», – зазначив директор департаменту економіки та інвестицій міської ради Віталій Погосян.

На виконання Меморандуму про співпрацю Вінницької міської ради з ПрАТ «Українська пивна компанія» створено індустріальний парк «Вінницький кластер холодильного обладнання» та затверджено його Концепцію. Згідно з наказом Мінекономрозвитку «Вінницький кластер холодильного обладнання» включено до державного Реєстру індустріальних (промислових) парків. Проведено відкритий конкурс з вибору керуючої компанії «Вінницького індустріального парку». Переможцем визнано КП «Вінницький муніципальний центр інновацій».

«В цілому, в звітному періоді підприємства міста працювали в звичайному режимі. Тривала модернізація та технічне переоснащення виробництв на підприємствах переробної, легкої та хімічної промисловості. Реалізовувались інвестиційні проекти на «Вінницькому олійножировому комбінаті», підприємствах «Барлінек Інвест», «Вінхарчосмак», «Аграна Фрут Україна». Тривало будівництво нового заводу з виробництва холодильного обладнання. Середньомісячна заробітна плата по місту склала 5,8 тис. грн, збільшившись на 24% відносно початку року», – каже Віталій Погосян.

Однією з важливіших галузей, від якої в значній мірі залежить ефективність функціонування всієї господарської системи міста є будівництво. В І півріччі за рахунок усіх джерел фінансування введено майже 77 тис. м кв. нового житла. Із забудовниками міста укладено більше 50 договорів про сплату пайової участі у розвитку інфраструктури міста. За Програмою «Муніципальне житло» завершені загально-будівельні роботи зі спорудження 88-квартирного житлового будинку на вул. П.Запорожця (перший пусковий комплекс). На стадії завершення внутрішньо-будівельні роботи та утеплення зовнішніх стін.

Щодо об’єктів Програми капітального будівництва серед пріоритетних об’єктів – реконструкція мосту через річку Південний Буг на вул. Чорновола. Проводиться третій, завершальний етап реконструкції проспекту Космонавтів (від вулиці Келецької до вулиці Андрія Первозванного). Триває реконструкція площі Костянтина Могилка. За перше півріччя цього року виконано капітальний ремонт дорожнього покриття загальною площею 54 тис.кв.м. Здійснюються роботи з комплексного ремонту дороги на вулиці Бучми. Зроблено капітальний ремонт двох перехресть. Виконано капітальний ремонт зупинок, з влаштуванням на платформах тактильних елементів. Продовжені роботи з асфальтування доріг, будівництва мереж водопостачання та прокладання мережі каналізації в мікрорайонах приватного сектору. Здійснювалась реконструкція мереж зливової каналізації.

Тривали роботи з реконструкції мереж зовнішнього освітлення. З початку року встановлено понад 270 світлодіодних світильників вуличного освітлення. Здійснювалось будівництво дитячих та спортивних майданчиків. Оновлено 6,3 км велосипедної розмітки та облаштовано близько 3 км велосипедних доріжок. Модернізовано два трамвайних вагони, триває реконструкція ще одного. Виконано капітально-відновлювальний ремонт 2 автобусів, один з яких вже вийшов на лінію.

Продовжені ремонтні роботи об’єктів соціальної інфраструктури. В рамках реалізації заходів з енергозбереження здійснювалось утеплення фасаду будівель шкіл №20 та №35, реконструкція покрівель шкіл №16 та №33. Завершуються роботи з реконструкції покрівлі дошкільного навчального закладу №31. За кошти інвестора проводиться реконструкція будівлі школи №15, стадіонів шкіл № 30 та №31. Також за рахунок інвестиційних коштів завершено будівництво дитячого садка в мікрорайоні Академічний, завершується будівництво дитячого садка на вул. М.Шимка, ведеться будівництво дитсадка на вул. Покришкіна та школи в мікрорайоні Поділля.

У звітному періоді відкрито реконструйоване відділення анестезіології та інтенсивної терапії з операційним блоком міської клінічної лікарні №1, з надсучасним та унікальним для України медичним обладнанням. Завершується реконструкція приміщень першого поверху пологового будинку на вулиці Маяковського, 138.

«Це звіт за перше півріччя, але робіт ще до кінця року залишилось дуже багато. Просив би всіх, хто має до них відношення по галузях, підрядні організації, активізувати свою роботу. Наголошую ще раз на важливості якісного виготовлення проектно-кошторисної документації, проведення тендерних процедур через систему «ПроЗоро» з метою економії коштів. Щодо соціальної сфери, важливо, щоб керівники закладів належним чином слідкували за якістю виконання робіт», – сказав міський голова Сергій Моргунов.​



Переглядів: 3566
Поширень: 0