9 вересня Вінниця святкуватиме 654-й День народження міста. На вулиці Соборній вінничани зможуть помандрувати у часі і повернутись в історію міста починаючи з 14-го сторіччя та зазирнути в майбутнє, послухати музику від класики до джазу, відпочити в лаунжзоні та біля фудкортів. На майдані Небесної сотні вінничани зможуть випробувати себе у ролі актора кінематографічних стрічок, на Європейській площі відбудеться вже ІІІ фестиваль «Вінничани мають таланти» за участю талановитих дітей та зіркових вінничан. А біля Літнього театру всі бажаючі зможуть отримати майстер-класи від Олени Шоптенко та чемпіонів з аргентинського танго Михайла Лисенка та Наталії Первушиної. Ввечері на площі Стуса з Днем міста вінничан вітатимуть улюбленець жінок Олег Винник та гурти «Друга ріка» і «The HARDKISS».

«До Дня міста буде кілька сюрпризів для вінничан. Ми в Центральному парку доробимо локацію «Міні-Вінниця», де буде представлено копії 12-ти найбільш відомих будівель міста. Також до 9 вересня буде готова площа «Ліверпуль» з легендарними «Бітлами». Ми зараз працюємо над тим, щоб гарно зробити локацію. Я не буду розкривати всіх секретів, думаю, що для вінничан все буде досить цікаво. Також до свята буде відновлено мозаїку біля парку. Наші дизайнери зробили ескізи нового панно, і одна з організацій взялась за реалізацію цього проекту. Як і в попередній раз, участь у його створенні братимуть діти – з 600 робіт учасників ми вибрали 300 малюнків, які будуть розміщені на панно», - розповів міський голова Сергій Моргунов.

На День міста на вінничан чекає зустріч з багатьма зірковими гостями українського кіно, театру та шоу-бізнесу 

А саме свято розпочнеться 9 вересня о 14:00 традиційно на майдані Незалежності. Після офіційної частини стартує концертна програма Національного академічного симфонічного оркестру України (диригент оркестру – народний артист України Володимир Сіренко). Продовжиться вечір класичної музики прем’єрою концертної програми «ЛЕТИ» від відомої в Україні і за її межами вокальної формації «Піккардійська терція».

На День міста на вінничан чекає зустріч з багатьма зірковими гостями українського кіно, театру та шоу-бізнесу

Також цього дня майдан Незалежності прикрашатимуть квіткові композиції та просторові інсталяції, роботи учасників нещодавнього 1-го Всеукраїнського пленеру «Кращий художник», вихованців шкіл естетичного виховання та членів національної спілки художників України. А для тих, хто любить читати, тут працюватиме «ВІННИЦіЯнський «BOOK-ярмарок».

На вулиці Соборній розгорнеться проект «Вінниця крізь час». На вінничан чекатимуть тематичні інтерактиви, виставки та інсталяції. Люди зможуть зануритись в різні історичні епохи життя Вінниці. А також зварити куліш, постріляти з луку тощо. Згадати, що у місті змінилось останнім часом і навіть зазирнути в майбутнє та побачити, що має з’явитись у нас в найближчі роки.

На День міста на вінничан чекає зустріч з багатьма зірковими гостями українського кіно, театру та шоу-бізнесу

І все це відбуватиметься під різножанрову музику проекту «Від класики до джазу», в якому візьмуть участь ансамбль солістів «Благовість» (м. Київ), Академічний камерний оркестр «Арката» обласної філармонії та вінничанка Ольга Плакидюк з програмою «Симфоджаз», міський естрадно-духовий оркестр «ВІНБЕНД». А щоб під час святкування вінничани могли відпочити і підкріпитись, по Соборній будуть організовані лаунж-зони та фуд-корти.

Площа Європейська вже традиційно стане місцем зустрічі талановитої вінницької молоді. Тут відбудеться вже ІІІ фестиваль «Вінничани мають таланти», в якому візьмуть участь обдаровані діти та творчі колективи, а також зіркові вінничани з телевізійних проектів «Країна У», «Голос Діти», «Голос країни», «Україна має талант», «Танцюють всі» тощо.

На День міста на вінничан чекає зустріч з багатьма зірковими гостями українського кіно, театру та шоу-бізнесу

Майдан Небесної сотні буде цікавим поціновувачам кінематографу, адже вони зможуть взяти участь в проекті «Знімається кіно!» та 3-D картини, на фоні яких можна буде фотографуватись. Співорганізатор проекту, директор Міського палацу мистецтв Євген Майданник розповів, що режисери і сценаристи підготували костюми та фрагменти з відомих картин для дорослих і дітей. «Знятися в кіно зможуть всі охочі. З ними попрацюють гримери та костюмери, потім вони вийдуть на знімальний майданчик і зіграють свою роль. Все це буде зніматись, і одразу учасникам проекту будуть віддаватись диски з їхнім виступом. Планується зняти фрагменти картин «Вій», «За двома зайцями», «Пірати карибського моря», «Буратіно», «Попелюшка», «Три мушкетери» та інші. Цей проект ми робимо спільно із нашим академічним музично-драматичним театром. Головний режисер театру Григорій Сиротюк буде і режисером на знімальному майданчику», - розповів Євген Майданик.

Одразу декілька локацій розгорнеться і в Центральному парку. Зокрема, це площа біля Літнього театру, де відбудеться Фестиваль спортивно-бального танцю. Родзинкою свята стане майстер-клас від Олени Шоптенко (хореограф, яка 10 років тому разом із Володимиром Зеленським стали переможцями легендарного 1-го сезону телевізійного проекту «Танці з зірками»). Також своїм досвідом із вінничанами ділитимуться чемпіони з аргентинського танго Про-Ам Венеція (Італія 2017) Михайло Лисенко та Наталія Первушина.

На стадіоні парку відбудуться турніри з тенісу, шахів та шашок, показові виступи та майстер-класи провідних спортсменів Вінниці з різних видів спорту, а також готується шоу за участю кращих спортсменів України зі стрибків на батуті.

На Майдані «Водограй» на вінничан чекатиме мистецький фестиваль, підготовлений Вінницьким державним педагогічним університетом ім. М.Коцюбинського. Тут також усі бажаючі зможуть взяти участь в майстер-класах з пісочної анімації, галькопластики, образотворчого мистецтва, художнього конструювання, вишивки тощо.

На День міста на вінничан чекає зустріч з багатьма зірковими гостями українського кіно, театру та шоу-бізнесу

Фіналом свята стане концертна програма на площі В.Стуса за участю Олега Винника, гуртів «Друга Ріка», «The HARDKISS». Вона стартує з 19-ї години. Ведучими фінальної частини дня міста стануть вінничани-учасники «Ліги сміху» та актори «Країни У» Олександр Теренчук та Дмитро Голубєв.

А днем раніше, 8 серпня, на майдані Незалежності до Дня міста відбудеться Церемонія нагородження переможців ХІ-го Між Народного ВІННИЦіЯнського кінофестивалю вже вкотре збере у Вінниці відомих українських зірок кіно та телебачення. Цього разу вручення «Летючих слонів» відбудеться за участю акторів телепроекту «Dizel show Дизель Шоу» (Євгена Сморигіна, Вікторії Булітко та Марини Поплавської), а також Анатолія Борсюка, Олега Філімонова, Бориса Барського, Яна Левінзона та інших артистів і зірок шоу-бізнесу.​



Переглядів: 4741
Поширень: 0