Під час зустрічі з військовослужбовцями Вінницького гарнізону начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Іван Свида подякував вінницьким військовим за професіоналізм та витримку, високо оцінив дії особового складу Повітряних Сил під час тренування чергових сил з протиповітряної оборони, торкнувся питань модернізації техніки, оснащення війська, оптимізації органів управління та багато іншого.

Генерал Армії України Іван Свида у Вінниці

Окремим рядком Головнокомандувач згадав соціальні гарантії військовослужбовців. Вірніше, вкрай мізерне фінансування з боку держави соціальних програм. Йдеться і про грошове забезпечення, і про житлову проблему. Однак порадив офіцерам не робити поспішних рішень.

– Хочу, щоб ви були оптимістами, не поспішайте писати рапорти на звільнення. Ви потрібні державі, її треба захищати, – наголосив генерал армії України Іван Свида. – Думаю, через деякий час до нас із вами буде інше ставлення з боку керівництва держави. Адже військові, після церкви, займають другу позицію за рівнем довіри населення. У нас, зокрема на Вінниччині, є маса серйозних програм для розвитку та покращання життя військовослужбовців та членів їхніх сімей, однак усі вони потребують фінансування. Ми зустрічалися з губернатором Вінниччини та мером міста, вони, як завжди було, готові співпрацювати з Міністерством оборони.

Генерал Армії України Іван Свида у Вінниці

Також начальник Генерального штабу звернувся до керівників усіх рівнів з проханням по-людськи ставитися до своїх підлеглих. Бо в першу чергу офіцер – це людина, у якого є сім’я, батьки, які потребують допомоги і купа проблем, що вимагають вирішення…

– Я усіх попереджаю, «солдафонства» не буде. Треба з розумінням ставитися до людей. У кожного військовослужбовця має бути два вихідні дні на тиждень і крапка. Я звільнятиму тих керівників, що не дотримуються цих норм. Врешті наша держава не є сьогодні в якомусь особливому стані, щоб тримати людей на вихідні чи після закінчення робочого дня. Є, звичайно і винятки, навчання, бойове чергування та інше, але коли це система, вона має бути ліквідована, – сказав Іван Юрійович. – Також треба внести зміни в нормативно-правову базу щодо надання окремим військовослужбовцям додаткових оплачуваних відпусток, коли вони того потребують. А командирам відпускати військовослужбовців, якщо у них є така потреба.

Генерал Армії України Іван Свида у Вінниці

Сьогодні в країні дуже важка ситуація, особливо в економічному сенсі. Це неабияк відбивається на війську. Нині дуже важко утримати на місцях тих фахівців, які мають значний досвід роботи, чи то військовий льотчик, чи інший спеціаліст. Тому пріоритетне значення має нормальний людський підхід до підлеглих, створення комфортних умов служби.

Генерал Армії України Іван Свида у Вінниці

Генерал армії України Іван Свида висловив сподівання, що його слова будуть почуті. Він підбадьорив військовослужбовців своїм бойовим настроєм, а на останок попросив піднятися жінок-офіцерів, які мають потенційну можливість отримати чергове військове звання достроково. Так, капітан Ілона Коренівська, невдовзі стане «майором». Це розпорядження Головнокомандувач Збройних Сил України просив сприймати як жест доброї волі по відношенню до слабкої статі, яка мужньо виконує чоловічу роботу і так само переживає фінансові негаразди у війську. До того ж жінки нещодавно відсвяткували міжнародний жіночий день, тож Ілона Коренівська, хоч із невеличкою затримкою, отримала серйозний подарунок до жіночого свята.

Військовослужбовці Вінницького гарнізону проводжали начальника Генерального штабу Збройних Сил України аплодисментами.


Переглядів: 12541
Поширень: 0