4 вересня в мікрорайоні Академічний для малечі відкрив свої двері новенький дитячий садочок «Пазлик». Його збудовано за кошти інвестора, який розбудовує цей мікрорайон, а комплектування садка необхідним інвентарем та обладнанням здійснено коштом міського бюджету. Привітати батьків, вихователів та дітей Академічного з відкриттям дошкільного закладу приїздили міський голова Сергій Моргунов та голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.

Сьогодні, незважаючи на дощову погоду, у мікрорайоні Академічний справжнє дитяче свято – відкрито новенький садочок. Будівництво дошкільного закладу тривало майже два роки відповідно до договору з інвестором про забудову території в рамках четвертого кварталу мікрорайону. На офіційне відкриття садка приїхали керівники міста і області та прийшли мешканці навколишніх будинків, які вже оформили малечу до закладу.

У мікрорайоні Академічний відкрили новий садочок більш як на двісті дітей

«Я пам’ятаю рік тому, коли ми спілкувалися з мешканцями Академічного, перше питання було – дитячий садок. Але, завдячуючи нашим інвесторам, ми спільно цей «Пазлик» нанесли на карту Вінниці, - каже міський голова Сергій Моргунов. - Крім того, в цьому році буде введено в експлуатацію ще один дитячий садочок по вулиці Максима Шимка, і ще чотири садочки у Вінниці будуються за кошти інвестора. В 2007 році у місті був 41 комунальний дитячий садочок, де виховувалося 10 тисяч дітей. Станом на 2017 рік їх 52, а це вже 53-й, де виховується 17 тисяч діток. Тобто динаміка до забезпечення наших маленьких вінничан дошкільними закладами є позитивною. Але саме головне, що в нашому місті формується сильна територіальна громада, наш бізнес чітко усвідомлює, що крім того, щоб будувати і заробляти, – необхідно вирішувати і соціальні питання. І разом з міською радою ми їх вирішуємо».

У мікрорайоні Академічний відкрили новий садочок більш як на двісті дітей

«Згадую, коли в 2011 році з Володимиром Гройсманом ми всі разом писали Стратегію розвитку Вінниці і думали, яким хочемо бачити місто у 2020 році. То говорили про те, що хочемо, щоб воно було містом усміхнених і радісних людей. А якою може бути радість без наших діток?! І відкриття цього садка – це дуже великий крок вперед», – говорить голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

 

За словами генерального директора концерну «Поділля» Тимофія Гіренка, який є інвестором будівництва «Пазлика», садочок зведений із дотриманням усіх норм для таких закладів, також зроблено дитячі майданчики на території садка та огорожу. Восени, коли дозволять погодні умови, буде зроблено ще озеленення. Окрім того, відповідно до інвестугоди з міською радою, концерн ще будує школу в мікрорайоні Поділля та амбулаторію сімейної медицини для потреб мешканців Академічного.

У мікрорайоні Академічний відкрили новий садочок більш як на двісті дітей

У мікрорайоні Академічний відкрили новий садочок більш як на двісті дітей

Загалом садочок № 15 розрахований на 7 груп, його зможе відвідувати до 220 діточок. В закладі є музична та спортивна зали, кабінет психолога, медичний блок, харчоблок, пральня. Загальна площа будівлі – 2,4 тис. м2, затрати інвестора склали майже 29 млн грн. На комплектування закладу необхідним обладнанням та інвентарем із міського бюджету спрямовано 2,9 млн грн. За ці кошти придбано обладнання для медичного блоку, харчоблоку та пральні, посуд в групи та у харчоблок, інвентар в групи (постільна білизна, килими, меблі в групи та кабінети, стінки), спортивне обладнання та інвентар, комп’ютерну техніку, господарчий інвентар, іграшки, штори.

У подарунок на відкриття заклад отримав цифрове фортепіано, ноутбук та проектор на екран.​



Переглядів: 8706
Поширень: 0