Сьогодні у Вінниці проходить 5-й Міжнародний інвестиційний форум «Вінниччина – бізнес в центрі України». Його учасниками є дипломати та представники бізнесу з усього світу. Під час зустрічі серед іншого йшлось й про інвестиційну привабливість Вінниці – відбулась презентація успішних інвестиційних проектів, реалізованих на території міста. Під час форуму був підписаний Меморандум про співпрацю між Вінницьким бізнес-клубом та міжнародним трейд-клубом. Після чого розпочалось спілкування на окремих профільних платформах.

У Вінниці активно триває робота над підвищенням інвестиційної привабливості міста. В цьому році була прийнята муніципальна Програма посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва м. Вінниці на 2017-2020 роки. Триває робота над актуалізацією Програми сприяння залученню інвестицій до 2020 року. У співпраці з «UBC-group» створено унікальний для України малий індустріальний парк «Вінницький кластер холодильного машинобудування». Також на території Вінниці проходять різні форуми та зустрічі, які дозволяють ділитись досвідом реалізації проектів інвестиційної привабливості та налагоджувати нові зв’язки. Один з таких заходів відбувається сьогодні – 5-й Міжнародний інвестиційний форум «Вінниччина – бізнес в центрі України».

До Вінниці з’їхались бізнесмени з різних куточків світудля участі у міжнародному інвестиційному форумі

На відкритті форуму гостей привітали керівники міста та області.

«Підсумки минулорічних форумів були дуже позитивні. Серед іншого, нам вдалось у місто Вінницю залучити одну з найбільших компаній по виробництву холодильного обладнання, це компанія «UBC-group». Завдячуючи міській раді, рішенням Кабінету Міністрів було створений кластер по виробництву холодильного обладнання у Вінниці. Взагалі, у нас є дуже цікаві напрацювання в частині співпраці з цілим рядом компаній, які займаються у сфері переробного бізнесу. Великий оптимізм вселяє суттєвий ажіотаж, що на сьогодні є з боку інвесторів, які виявили бажання взяти участь у нашому форумі. А це – більше 300 компаній», – каже голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

До Вінниці з’їхались бізнесмени з різних куточків світудля участі у міжнародному інвестиційному форумі

«У нас в місті близько ста підприємств різного профілю, серед яких машинобудування, переробки, легка промисловість тощо. На сьогодні, основою будь-якого міста є економіка. Ми надзвичайно зацікавлені в тому, щоб інвестори приходили у Вінницю, вкладали кошти у виробництво і налагоджували відносини з нашими європейськими партнерами. Взагалі, бізнес – це досить серйозна справа, це питання переговорів, контрактів, постачання тієї чи іншої продукції, торгівлі. Тобто, це досить кропіткий процес, і будь-який результат після такого заходу, як цей серйозний форум, буде відчутний протягом не менше року, або й п’яти-десяти. Тому завдання влади у даному випадку оптимально сприяти розвитку малого і середнього бізнесу, промисловості у місті, адже, в першу чергу, це робочі місця, податки. Зі свого боку ми будемо створювати всі комфортні умови для того, щоб ці підприємства могли нормально працювати, а їхні працівники могли нормально проживати і відпочивати у Вінниці», – сказав міський голова Сергій Моргунов.

До Вінниці з’їхались бізнесмени з різних куточків світу для участі у міжнародному інвестиційному форумі

У свою чергу народний депутат Олексій Порошенко зазначив, що головним драйвером реформ є Угода про асоціацію «Україна – ЄС», яка з 1 вересня набула чинності у повному обсязі – включно із зоною вільної торгівлі.

До Вінниці з’їхались бізнесмени з різних куточків світу для участі у міжнародному інвестиційному форумі

«Саме в цій Угоді закладені європейські принципи ведення бізнесу, які ми імплементуємо в українське законодавство. Ще один позитивний сигнал для інвесторів, який став результатом макроекономічної стабілізації – це підвищення міжнародним агентством Moody’s рейтингу України з позитивним прогнозом», - сказав він.

Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Норвегія в Україні Уле Тер'є Хорпестад

Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Норвегія в Україні Уле Тер'є Хорпестад вперше приїхав до Вінниці. «Я приїхав до вашого міста вчора. Перше враження у мене дуже позитивне. Вінниця – це дуже активне місто, тут працюють на покращення бізнес-клімату. Це місто, яке має чимало різних закордонних інвестицій, і це дуже добре. Норвегія підтримує Україну, українські реформи. У вашому місті ми підтримали енергоефективні проекти у співпраці з міською владою. Я впевнений, що норвежські інвестори будуть корисними для України та Вінниці й надалі», – зазначив Уле Тер'є Хорпестад.

Після привітань розпочалось пленерне засідання. Координатор програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні» Оксана Кузяків розповіла про результати щорічної оцінки ділового клімату Вінницької області за 2016 рік. Заступник міського голови Владислав Скальський окреслив інвестиційний потенціал Вінниці. Також йшлось про вінницькі рецепти успіху у цій сфері.

Під час форуму був підписаний меморандум про співпрацю між Вінницьким бізнес-клубом та міжнародним трейд-клубом. Також у порядку денному форуму – паралельні спілкування у менших групах, а саме три панельні дискусії: «Сьвентокшиське воєводство (Республіка Польща) та Вінниччина (Україна)», «Формування туристичного іміджу Вінниччини як чинника конкурентоспроможності регіону» та «VINКреатив: перспективи економічного розвитку».



Переглядів: 4327
Поширень: 0