Представникам усіх структурних підрозділів МВС, громадськості та журналістам програму розвитку відомства презентував радник Міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко.

Над створенням проекту «Стратегія – 2020» кілька місяців працювали представники Міністерства внутрішніх справ, Державної прикордонної служби, Національної поліції, Національної гвардії, Державної служби надзвичайних ситуацій, Державної Міграційної Служби та експерти Консультативної місії Європейського Союзу. Суть її полягає у тому, щоб зробити висновки з впроваджених реформ та затвердити подальший план розвитку міністерства.

У Вінниці відбулась презентація та обговорення стратегії розвитку системи МВС України до 2020 року

В ході роботи над проектом було визначено сім основних пріоритетів, які є спільними та актуальними для суспільства, в основі яких лежать інтереси громадян ‑ безпечне середовище, протидія злочинності, дотримання прав і свобод людини органами системи МВС, ефективне інтегроване управління кордонами і збалансована міграційна політика, якість і доступність послуг, ефективне врядування, прозорість і підзвітність, розвиток кадрового потенціалу та соціальний захист працівників.

У Вінниці відбулась презентація та обговорення стратегії розвитку системи МВС України до 2020 року

Ключові завдання, які стоять перед органами системи МВС, пов’язані з забезпеченням безпеки громадян, здатністю протистояти злочинності, наданням прозорих та якісних сервісних послуг для суспільства.

У Вінниці відбулась презентація та обговорення стратегії розвитку системи МВС України до 2020 року

З метою вдосконалення Стратегії до її обговорення залучається громадськість з усіх регіонів.

- Для подальшої трансформації міністерства та впровадження Стратегії для МВС важлива думка населення. Відомство зацікавлене у співпраці з громадянами для вдосконалення проекту, - зазначив радник Міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко. - В усіх регіонах при Громадській раді будуть створені робочі групи для внесення зауважень та пропозицій до проекту. Лише після громадських дискусій проект Стратегії буде винесений на розгляд Кабінету Міністрів України. Саме у тісній співпраці з громадськістю можливі зміни не лише у міністерстві, а в країні в цілому.

У Вінниці відбулась презентація та обговорення стратегії розвитку системи МВС України до 2020 року

Володимир Мартиненко закликав вінницьку громадськість та журналістів не залишатись осторонь питань, пов’язаних з реформуванням відомства, та долучитись до обговорень Стратегії. Також свої зауваження та пропозиції до проекту може надати будь-який громадянин України до 22 вересня на електронну скриньку [email protected]

В свою чергу начальник ГУНП у Вінницькій області Юрій Педос зазначив, що реформування системи МВС надзвичайно важливе і затребуване суспільством. Національна поліція стала першим підрозділом МВС, який зазнав ефективних перетворень, кардинально змінивши концепцію діяльності, пріоритетом якої є – захист прав людей. На шляху реформування ще багато проблем, які можна подолати лише за підтримки громади. 



Переглядів: 2833
Поширень: 0