Сьогодні у Вінниці відбувся круглий стіл у рамках проекту «Вітчизняні будівельні матеріали – шанс оновлення міст та регіонів України». Основний акцент ставився на тому, щоб в Україні більше будували саме з українських матеріалів. Адже це створить додаткові робочі місця та збільшить надходжень до бюджету.

Спілка виробників будматеріалів продовжує реалізовувати проект «Вітчизняні будівельні матеріали – шанс оновлення міст та регіонів України» за сприянням Асоціації міст України. Сьогодні у круглому столі взяли участь представники міської та обласної рад, архітектори, представники будівельних компаній тощо.

У Вінниці обговорюють важливість будівництва з вітчизняних матеріалів

«Ми проводили заходи з популяризації українських виробників будівельних матеріалів у Полтаві, Сумах, Харкові, Рівному, Івано-Франківську, Житомирі. Сьогодні ми у Вінниці, потім поїдемо до Одеси, – каже президент Спілки виробників будівельних матеріалів України Іван Салій. – Наприклад, українська керамічна плитка продається у 20-30 країн світу, адже у нас найкраща сировина – глина. Наша цегла продається від Ізраїлю до Бельгії. Щодо Вінниці, то можу з впевненістю сказати, що місто досить серйозно будується, це показує й статистика. Позитивне враження справляє й в’їзд до вашого міста - як з точки зору дороги, так і з благоустрою».

У Вінниці обговорюють важливість будівництва з вітчизняних матеріалів

«Під час круглого столу відбудеться безпосереднє спілкування між виробниками українських будівельних матеріалів, представниками бізнесу будівельної галузі. Це допоможе налагодити ділові контакти. Адже дуже важливо, щоб саме український виробник продавав в Україні свою продукцію, це дозволить створити додаткові робочі місця та збільшить надходження до бюджетів різних рівнів. Також увага акцентуватиметься на енергоефективності», – каже директор департаменту економіки і інвестицій міської ради Віталій Погосян.

Під час круглого столу йшлось про аналіз будівництва та позитивні практики. Також – відбулись презентації бруківки, будівельних сумішей, керамічної плитки, стінових панелей, теплоізоляційних матеріалів тощо.



Переглядів: 2433
Поширень: 0