Не минуло й двох тижнів як відкрили «Міні Вінницю» у Центральному парку, як вандали вкрали всі фігурки людей, повідривали елементи з макетів, витоптали газон тощо. Для того, щоб вберегти макети від вандалів, було вирішено огородити цю локацію та зробити вхід платним: для дорослих – по 25 гривень, дітей – по 10 гривень. А малечі до 6 років, та деяким пільговим категоріям – безкоштовно. Про це йшлось сьогодні під час брифінгу директора міського комунального підприємства «Вінницязеленбуд» Ігоря Любовського.

На День міста в Центральному парку біля планетарію відкрили локацію «Міні Вінниця». Тут розташовані 12 маленьких копій найвідоміших будівель і споруд Вінниці. За результатами тендеру по виготовленню цих макетів переможцем став київський виробник, який робив схожі фігури для Гідропарку в столиці. Самі об’єкти підсвічуються. Також забезпечено умови для доступності до локації людей з інвалідністю.

Щоб ці макети довго радували вінничан та гостей міста, їх зробили стійкими до перепадів температур (від -25 до +40 градусів за Цельсієм) та до несприятливих погодних умов. Матеріал - імпортний пластик, що був привезений з Італії та Угорщини. Їх виготовляли на 3D-принтері в єдиному масштабі М1:25. Але не минуло й кількох тижнів, як вандали пошкодили макети і вкрали фігурки людей.

Вхід на локацію «Міні-Вінниця» зроблять платним

Люди вилазять на макети для розваги, або щоб зробити фото. Мами бачать що їхні діти псують майно, але не звертають на це уваги. А коли їм роблять зауваження -починають сваритись.

«Ми завжди намагались і намагаємось робити все для того, щоб наше місто виглядало гарним, щоб вінничани пишались що вони в ньому живуть, а гості міста насолоджувались перебуванням тут. Але, на жаль, не всі це цінують. Люди крадуть рослини з квітників, витоптують газони, а нещодавно вандали попсували локацію «Міні Вінниця». Люди вилазять на макети, часто мами самі висаджують туди своїх дітей, щоб зробити фото, а коли наші співробітники роблять зауваження, вони їм хамлять. Тому було вирішено зробити вищим паркан навколо локації, а також – вхід буде платним: для дорослих – 25 гривень, дітей – 10 гривень. Наразі опрацьовується питання щодо визначення категорій осіб, яким буде надано право безкоштовно відвідувати локацію «Міні Вінниця». Однозначно, безкоштовно відвідуватимуть її діти до 6 років, ліквідатори аварії ЧАЕС та ряд інших. До речі, щодо плати за відвідування подібних лоцікацій в інших місцях, то в Києві вхід для дорослих 50 гривень, для дітей – 25, у Яремче – 30 гривень для дорослих і 20 – дитячий. Поряд планетарій, та багато інших об’єктів, які ми спільно з міською радою робимо, залучаючи фінансовий ресурс свого підприємства за рахунок прибутків та ресурсу міської ради. В даному випадку ми взяли 50 % кредитного ресурсу, який треба віддавати. Крім того, локацію потрібно розвивати, тут буде створено додаткові локації: колії, залізницю, трамваї, фонтан, а це все потребує фінансових вкладень», – каже директор міського комунального підприємства «Вінницязеленбуд» Ігор Любовський.

Вхід на локацію «Міні-Вінниця» зроблять платним

Щодо користування майданчиком, то на об’єкті забороняється заходити на підмакетні майданчики, торкатись макетів, смітити, ходити, сидіти та лягати на газони. Також заборонено відвідувати парк в нетверезому стані, вживати алкогольні напої, продукти харчування, їздити на велосипедах, вигулювати тварин, використовувати будь-які піротехнічні засоби. Дозволяється фото та відео зйомка на непрофесійні фотоапарати та телефони, проводити обряди реєстрації шлюбу.

Вхід на локацію «Міні-Вінниця» зроблять платним

Щодо часу роботи, то локація працюватиме без вихідних.

З 1 березня по 1 жовтня з 10.00 до 19.00, субота, неділя та святкові дні з 10.00 до 20.00.

З 1 жовтня по 1 березня майданчик працюватиме з 10.00 до 17.00.



Переглядів: 6736
Поширень: 0