На голосування у рамках «Бюджет громадських ініціатив» винесено 39 проектів. Віддати свій голос за втілення тієї чи іншої ідеї в місті вінничани зможуть з 1 по 10 жовтня. Для цього є кілька можливостей. Проголосувати можна у електронному вигляді. А також – у Прозорих офісах та деяких бібліотеках міста, в таких випадках необхідно пред`явити паспорт громадянина України. Про це розповів сьогодні під час прес-конференції заступник міського голови Владислав Скальський.

На виконання першого пріоритету «Формування сильної місцевої громади» Стратегії розвитку міста «Вінниця-2020», в 2017 році, втретє, проводиться щорічний загальноміський конкурс «Бюджет громадських ініціатив м. Вінниці». Кращі проекти, які отримають найбільшу підтримку вінничан, будуть реалізовані виконавчими органами міської ради у 2018 році. На реалізацію цих проектів заплановано витратити 7 млн. гривень у співвідношенні 85% / 15% між великими та малими проектами. В разі потреби, Координаційною радою, дане співвідношення може бути змінено.

В квітні – травні поточного року на конкурс було подано 74 проекти, з них, 35 проектів визначені такими, що не відповідають Положенню про Бюджет громадських ініціатив м. Вінниці та не допущені до голосування. Підтримати кращі проекти можна з 1 по 10 жовтня на сайті конкурсу, в «Прозорих офісах» та бібліотеках міста.

«В голосуванні візьмуть участь 39 проектів. Голосування в електронному вигляді відбудеться на новій для Вінниці платформі, в мережі інтернет - «Громадський бюджет», яка розроблена фахівцями МБО «Фонд Східна Європа» в рамках реалізації проекту «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» у Вінницькій області. В електронному вигляді за проекти зможуть проголосувати тільки ті мешканці, які користуються ID - банкінгом або мають Електронно-цифровий підпис. BankID – це спосіб електронної ідентифікації громадян через українські банки для надання адміністративних послуг через Інтернет. Голосування в електронному вигляді буде доступно для клієнтів Приватбанка, Ощадбанка, Укрсоцбанка, ПУМБ, А-Банка. Зайти в систему для голосування можна з офіційного сайту конкурсу http://gromada.vmr.gov.ua. », – каже заступник міського голови Владислав Скальський.

З 1 по 10 жовтня вінничани голосуватимуть за проекти, які можуть бути реалізовані у місті в рамках «Бюджету громадських ініціатив»

Новий сервіс «Громадський бюджет» дозволить забезпечити проведення електронного голосування громадян за проекти конкурсу, візуально відобразити хід та результати голосування. Система дозволяє переглянути на сторінці проекту заповнену форму проекту, його картку оцінки, а також, кількість набраних голосів в електронному та паперовому виглядах, прізвища, імена та по-батькові мешканців міста, які віддали свої голоси за проект.

Враховуючи невеликий відсоток користувачів системи електронної ідентифікації громадян, в цьому році для голосування в паперовому вигляді, крім 4-х Прозорих офісів, задіяні 14 бібліотек в різних мікрорайонах міста. В усіх пунктах для голосування можна отримати інформацію стосовно переліку проектів, що беруть участь у голосуванні, місць їх реалізації та бланк для голосування. Також, для голосування мешканці міста мають право скористатись бланком для голосування, що розміщується на офіційному сайті Вінницької міської ради, у розділі «Бюджет громадських ініціатив Вінниці», роздрукувавши його на папері у форматі А4.

«В голосуванні за проекти мають право брати участь мешканці міста Вінниці, або ті особи, які на законних підставах постійно перебувають на території міста Вінниці. Кожен мешканець міста може проголосувати за 2 проекти - один великий і один малий. Для голосування в паперовому вигляді необхідно пред`явити паспорт громадянина України. Якщо адресою реєстрації в паспорті є не місто Вінниця, то необхідно пред`явити інший документ, що підтверджує місце перебування, роботи, навчання, служби чи інше в м. Вінниці. Таким документом може бути довідка з місця роботи, студентський квиток, свідоцтво на право власності нерухомого майна тощо», – каже Владислав Скальський.

З 1 по 10 жовтня вінничани голосуватимуть за проекти, які можуть бути реалізовані у місті в рамках «Бюджету громадських ініціатив»

Важливим є інклюзивність Бюджету громадських ініціатив. Якщо мешканці міста, які з об’єктивних причин не можуть прийти на пункт голосування, він може скористатись допомогою своїх рідних та близьких чи інших осіб, доручивши їм подати заповнений бланк для голосування. При подачі бланку для голосування довіреною особою має бути пред`явлено паспорт, відповідне посвідчення особи, яка доручила їм подати бланк для голосування.

З метою запрошення мешканців міста взяти участь в голосуванні, організована інформаційно-роз`яснювальна кампанія, в рамках якої виготовлено інформаційні матеріали: банери, плакати, буклети, які розповсюджені по підприємствах, квартальних комітетах, усіх «Прозорих офісах» та бібліотеках міста. Також, інформація розміщена на біл-бордах, сіті-лайтах та в громадському транспорті.

З 1 по 10 жовтня вінничани голосуватимуть за проекти, які можуть бути реалізовані у місті в рамках «Бюджету громадських ініціатив»

В рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії конкурсу, з метою заохочення мешканців до голосування за проекти, 30 вересня 2017 року, заплановано розміщення інформаційно-консультаційних палаток в 3-х різних мікрорайонах міста: на площі «Європейська», на ринку «Урожай», біля торгового центру «Жовтень», де можна отримати консультації щодо змісту проектів та правил голосування.

Довідка

Детальна інформація про проекти та «Бюджет громадських ініціатив» за посиланням:

http://gromada.vmr.gov.ua/default.aspx

Пункти для голосування розміщені в 4-х Прозорих офісах та в 14 бібліотеках в різних мікрорайонах міста. В них можна отримати інформацію стосовно переліку проектів, що приймають участь у голосуванні, місць їх реалізації та бланк для голосування

Голосування за проекти в бібліотеках міста:

  1. ЦМБ ім. І.В. Бевза, м. Вінниця вул. Хмельницьке шосе, 4 (10.00-19.00 год. вихідний день - понеділок)
  2. Бібліотека-філія №1, м. Вінниця, просп. М. Коцюбинського, 49 (10.00-19.00 год. вихідний день – понеділок)
  3. Бібліотека-філія №2, м. Вінниця вул. В.Маяковського, 122 (10.00-19.00 год. вихідний день - середа)
  4. Бібліотека-філія №6, м. Вінниця пров. Антонова, 50 (10.00-19.00 год. вихідний день - середа)
  5. Бібліотека-філія №7, м. Вінниця вул. Баженова,32 (10.00-19.00 год. вихідний день - п'ятниця)
  6. Бібліотека-філія №8, м. Вінниця, вул. Стрілецька, 39 (10.00-19.00 год. вихідний день - середа)
  7. Бібліотека-філія №9, м. Вінниця, вул. І. Богуна, 184 (10.00-18.00 год. вихідний день - неділя)
  8. Бібліотека-філія №11, м. Вінниця, вул. К.Коріатовичів, 189 (10.00-19.00 год. вихідний день - середа)
  9. Бібліотека-філія №12, м. Вінниця, вул. Київська, 126 (10.00-19.00 год. вихідний день - п'ятниця)
  10. Бібліотека-філія №13 м. Вінниця просп. Космонавтів, 39 (10.00-19.00 год. вихідний день – п’ятниця )
  11. Бібліотека-філія №14, м. Вінниця, вул. М. Вовчка, 39 (10.00-18.00 год. вихідний день - середа)
  12. Бібліотека-філія №15, м. Вінниця, вул. І.Черняховського, 74 (10.00-18.00 год. вихідний день - середа)
  13. Бібліотека-філія №16, м. Вінниця, вул. А.Бучми, 96 (11.00-19.00 год. вихідний день - неділя)
  14. Бібліотека-філія №18, м. Вінниця, вул. М.Пирогова, 348 (10.00-18.00 год. вихідний день - середа)



Переглядів: 3701
Поширень: 0