Протягом вихідних у Медвідці працювали робочі бригади ряду комунальних підприємств Вінниці. Вони ремонтували дахи, склили вікна та виконували інші будівельні роботи, яких потребували люди. Щоб пришвидшити роботи і допомогти громаді села якомога скоріше ліквідувати всі руйнування, усі матеріали вінницька мерія наразі бере на договірних умовах з підприємствами у борг. Сьогодні роботи по відновленню продовжуються, паралельно ведуться більш детальні обстеження пошкоджених споруд для точного визначення обсягів необхідних будівельних матеріалів та робочої сили.

З перших годин пожежі на військовому складі поблизу Калинівки Вінниця активно включилась в надання допомоги людям під час евакуації – надала муніципальні автобуси, організувала пункти прийому людей, які тікали від вибухів у Вінницю тощо. В п’ятницю, 29 вересня, депутати міської ради прийняли рішення про виділення Калинівці 5 млн грн на ліквідацію наслідків вибухів

Наступним кроком стала допомога у забезпеченні будівельними матеріалами та безпосередньому відновленню пошкоджених будинків. Протягом вихідних у село звозили шифер, дошки, скло, цемент та інші матеріали. В домогосподарствах працювали бригади з комунальних підприємств міста.

Вінниця допомагає відновлювати будинки та інфраструктуру с. Медвідка

Сьогодні відновлювальні роботи продовжуються. Вінницькі спеціалісти далі будуть обходити двори, щоб точно визначити, скільки потрібно будівельних матеріалів. Згодом майстри будуть ремонтувати будинки не лише ззовні, а й всередині, адже від вибухової хвилі є багато тріщин та інших пошкоджень в помешканнях.

Враховуючи специфіку використання бюджетних коштів та процес оформлення всієї необхідної документації, усі матеріали вінницька мерія наразі бере на договірних умовах з підприємствами міста у борг.

«Ми співпрацюємо з постачальними організаціями, які одразу відгукнулись на наше прохання по матеріалах і будівельниках. Всі витрати будемо фіксувати і, виходячи з процедури, яка передбачена на рівні обласного штабу, потім ці кошти будуть відшкодовуватись», - розповів Вінницький міський голова Сергій Моргунов, який минулої суботи також був у Медвідці.

Вінниця допомагає відновлювати будинки та інфраструктуру с. Медвідка

Одним із перших об’єктів, який необхідно відновити, – це приміщення початкової школи села. З понеділка, 2 жовтня, 19 дітей з цього навчального закладу вже тимчасово навчаються у вінницькій школі №5. Ще двоє приєднаються до них згодом. Дітей з Медвідки забезпечено безкоштовними сніданками та обідами, а на навчання та додому їх возить шкільний автобус зі Стрижавки. ​



Переглядів: 2899
Поширень: 0