210 делегатів Конференції трудового колективу Вінницького національного аграрного університету обрали 19 березня нового ректора вузу. Ним став професор, доктор економічних наук Григорій Миколайович Калетнік.

Вибори ректора національного аграрного університетуІз липня 2009 року Григорій Миколайович виконував обов’язки ректора. Тож колектив університету мав змогу безпосередньо переконатися у професійних, лідерських та людських якостях свого майбутнього керівника.

За кілька днів до виборів кандидат провів зустрічі із колегами, на яких докладно ознайомив із своєю програмою розвитку університету, відповів на всі питання щодо заходів з її впровадження у життя.

Виступаючи на зборах, Григорій Миколайович висловив щиру подяку всьому колективу, Міністерству аграрної політики, керівництву області та міста за розуміння, довіру і щиру підтримку. Саме це сприяло тому, що всі обіцянки, дані на посаді виконуючого обв’язки ректора, втілювалися у життя, в тому числі і надання університету статусу національного.

Після офіційних процедур перейшли до таємного голосування. За ходом процесу слідкувала лічильна комісія та представники Міністерства аграрної політики України.

Вибори ректора національного аграрного університетуНайприємнішу новину доручили оголосити голові лічильної комісії – проректору з наукової роботи та виробництва Олександру Степановичу Яремчуку. А результати були дійсно приємними – 98% делегатів Конференції трудового колективу віддали свої голоси за Григорія Миколайовича Калетніка. І не дивно, адже це закономірний результат копіткої, наполегливої праці на посаді виконуючого обов’язки.

Сам обранець щиро подякував колективу за висловлену довіру: «Для мене це був справжній іспит, це неординарна подія у моєму житті. Ваша довіра – дуже великий для мене стимул працювати і докладати максимум зусиль для виведення нашого університету у число найкращих навчальних закладів України».

Щирі слова вітання новообраному ректору висловила директор Департаменту аграрної освіти, науки та дорадництва Міністерства аграрної політики України Тетяна Дем’янівна Іщенко. «Вашому колективу надзвичайно пощастило. Статус національного вимагає багато – але Григорій Миколайович має необхідний потенціал і бажання вивести університет на найвищий рівень», - сказала вона.

Калетнік Григорій Миколайович - ректор національного аграрного університетуПривітав Григорія Миколайовича з обранням також голова обласної державної адміністрації Олександр Георгійович Домбровський, який зазначив, що область пишається тим, що університет має статус національного і впевнений, саме він має стати локомотивом реформації і трансформації Вінницької області.

Від імені ректорського корпусу аграрних університетів України переможця привітав професор, ректор Білоцерківського національного аграрного університету Даниленко Анатолій Степанович. Характеризуючи Григорія Миколайовича, він сказав дуже влучну фразу: «За часом він працює не так багато – а за змістом надзвичайно плідно. Адже примножувати здобутки університету – це велика святість. І мені дуже приємно, що в цьому колективі є спадкоємність, розуміння і повага».


Переглядів: 9918
Поширень: 0