Про це йшлося під час зустрічі Генерального консула Республіки Польщі у Вінниці Кшиштофа Свідерека та представника компанії у Львові Павла Хачинського з головою Вінницької облдержадміністрації Олександром Домбровським.

Польська авіакомпанія «LOT» вивчає можливість відкриття пасажирських маршрутів з Варшави до Вінниці

«Протягом двох місяців буде прийнято рішення про економічну доцільність такого маршруту, - сказав Павло Хачинський. Йдеться про один рейс на тиждень 46-місного літака».

За словами Хачинського, вінницький аеропорт цілком придатний для прийому міжнародних рейсів. А його послугами могли б скористатись мешканці навколишніх областей України, котрі не мають міжнародних аеропортів.

Начальник управління транспорту ОДА Борис Рибак вважає, що цього року для вінницького аеропорту складається сприятлива конюнктура. Ним зацікавились українські і російські перевізники. Вони бачать можливість відкриття рейсів до курортних міст Єгипту і Туреччини, перевезення вахтових бригад робітників з України у північні райони Російської Федерації. У транзитних пасажирів зявиться можливість через Варшаву дістатись країн Західної Європи і Америки.

У свою чергу росіяни зацікавлені у прямих маршрутах до курортних міст Вінниччини - Хмільника і Немирова.

«За нашими відомостями, - продовжив Рибак, - з області щороку відправляється до Єгипту і Туреччини близько 6-ти тисяч пасажирів. Чому б не запропонувати їм послуги нашого аеропорту замість того, щоб їхати зайвих 300 км. до Києва».

Рибак також повідомив, що днями в Умані у нього відбулись переговори з представниками хасидів, котрі щорічно влаштовують паломницькі поїздки з Ізраїлю до України. І в цій ринковій ніші також є підстави на оптимістичні прогнози для вінницького аеропорту.

«Ми зацікавлені у розвитку цього аеропорту як міжнародного, - сказав під час зустрічі з польськими гостями Олександр Домбровський. - Він може стати мостом, котрий пов»яже наші дві країни. Тому для започаткування регулярних рейсів ми готові шукати компроміс».

Варто додати, що відродження роботи аеропорту було стратегічним завданням нинішнього складу облдержадміністрації. Для цього протягом останніх кількох років прикладались зусилля дипломатичного, адміністративного і економічного характеру. Завдяки цьому Вінниця отримала додаткові можливості для реалізації свого транзитного потенціалу. У поєднанні з можливими в майбутньому автомобільними транскордонними магістралями, вона стане потужним транспортним вузлом, що сприятиме розвитку території.

За інформацією www.dombrowskiy.com


Переглядів: 4106
Поширень: 0